Simona Halep s-a calificat, luni seara, în sferturile de finală ale turneului feminin de tenis de la Miami, competiție dotată cu premii în valoare de 7,7 milioane de dolari.

Sportiva noastră a reușit poate cel mai bun meci din acest sezon, revenind de la 4-6, 2-5, pentru a se impune, cu 4-6, 7-5, 6-2, la capătul unei partide care a durat 130 de minute de joc.

Simona a salvat minge de meci la 2-5 în setul al doilea și a obținut o victorie care îi asigură 146.575 de dolari și 215 puncte WTA.

Pentru Halep urmează o confruntare dificilă contra englezoaicei Johanna Konta, locul 11 mondial. Partida ar putea prefața meciul România – Marea Britanie care se joacă la sfârșitul lunii aprilie, în FED CUP.

Halep și Konta s-au întâlnit o singură dată, la Wuhan, în 2015, când britanica s-a impus, scor 6-3, 3-6, 7-5. Dar Simona este decisă să-și ia revanșa mai ales că are nevoie de calificarea în finală pentru a reveni în TOP 4 cele mai bune jucătoare din lume, după ce Dominika Cibulkova a pierdut cu Lucie Safarova, 6-7, 1-6, iar Garbine Muguruza s-a retras din confruntarea cu daneza Caroline Wozniacki.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version