Lăsată pe dinafară la meciurile de simplu din FED CUP, Soranei Cîrstea nu i-a priit deloc decizia luată de căpitanul-nejucător, Florin Segărceanu.

Sportiva noastră a suferit, marți, a doua înfrângere ciudată într-un interval de aproximativ 48 de ore.

După ce a cedat în meciul de dublu cu Elveția, deși câștigase primul set, alături de Mihaela Buzărnescu, scor 6-0, scenariul s-a repetat pentru Sorana în primul tur al turneului de la Istanbul, competiție dotată cu premii în valoare de 250.000 de dolari.

Contra echipei elvețiene (Viktorija Golubic/ Jill Teichmann) Sorana Cîrstea și Mihaela Buzărnescu au pierdut, 6-0, 0-6, 6-10. Eșecul ar putea fi însă pus pe seama faptului că Sorana și Mihaela nu prea au jucat deloc împreună.

Totuși, la Istanbul, Sorana era mare favorită în confruntarea cu Yulia Putințeva, din Kazahstan, locul 83 mondial. Primul set a fost la discreția Soranei, 6-0.

Ulterior, însă, jocul româncei s-a rupt inexplicabil și pe teren a mai existat, practic, o singură jucătoare. Putințeva și-a adjudecat clar seturile 2 și 3, 6-1, 6-0, și a bifat o calificare spectaculoasă în faza optimilor de finală.

Sorana rămâne cu 2.100 de dolari și un singur punct WTA. Eliminarea de la Istanbul o costă 59 de puncte WTA, ea oprindu-se anul trecut în faza sferturilor de finală, după victorii clare cu Fiona Ferro și Maria Sakkari.

În schimb, Irina Begu, sportiva preferată de Florin Segărceanu pentru meciurile de simplu, în dauna Soranei Cîrstea, s-a calificat marți în optimile de finală ale turneului de la Istanbul.

Irina a revenit de la 2-5 în primul set și s-a impus, cu 7-5, 6-0, în confruntarea cu Dalila Jakupovic, din Slovenia, locul 130 mondial și o sportivă ajunsă pe tabloul principal după ce a trecut prin calificări.

Irina, locul 37 mondial, și-a asigurat 3.400 de dolari și 30 de puncte WTA și o va înfrunta în optimi pe americanca Christina McHale (locul 88 mondial), sportivă care în primul tur s-a chinuit aproape două ore și jumătate pentru o victorie cu 7-6, 4-6, 6-3, în confruntarea cu Mona Barthel, din Germania.

Irina are de apărat 110 puncte WTA, anul trecut oprindu-se în semifinalele competiției. Românca are însă un culoar favorabil. Dacă trece de McHale, pe care a mai bătut-o anul acesta la Acapulco, 3-6, 6-2, 6-4, Irina ar putea da piept în optimi cu poloneza Agnieszka Radwanska, favorită 3, jucătoare departe de forma ideală și care a bifat în acest sezon nouă victorii și nu mai puțin de șapte înfrângeri.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version