Cotată cu şansa a cincea la câştigarea competiţiei, Sorana Cîrstea s-a calificat, miercuri, în optimile de finală ale turneului feminin de tenis de la Linz (Austria), competiţie dotată cu premii în valoare de 250.000 de dolari.

 

Sorana şi-a continuat seria evoluţiilor bune din ultima perioadă şi a trecut la mare luptă de belgianca Alison Van Uytvanck, locul 85 mondial, sportivă pe care a învins-o, cu 6-3, 7-5, la capătul unui meci care a durat 96 de minute.

Sorana şi-a asigurat un cec în valoare de 2.669 de euro şi 30 de puncte WTA, iar în optimi va da piept cu rusoaica Natalia Vikhlyanţeva, sportivă care a surclasat-o în primul tur pe Veronica Cepede Royg, din Paraguay, scor 6-0, 6-2.

Sorana Cîrstea şi Natalia Vikhlyanţeva nu s-au mai întâlnit până acum. Românca are avantajul experienţei, iar în cazul în care obţine o nouă victorie îşi va îmbunătăţi rezultatul de anul trecut, când a fost învinsă în optimi de franţuzoaica Oceane Dodin.

Mihaela Buzărnescu joacă miercuri seara împotriva croatei Alja Tomljanovic pentru calificarea în sferturile de finală de la Linz.

În schimb, Irina Begu a părăsit încă din primul tur turneul de la Tianjin (China), după ce a fost învinsă, cu 6-4, 6-2, de nimeni alta decât rusoaica Maria Şarapova.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version