Sorana Cîrstea este prima jucătoare din România care ajunge în turul al doilea al ediţiei din acest an a US Open.

Marţi, într-unul dintre primele meciuri ale zilei, Sorana nu i-a dat nicio şansă olandezei Lesley Kerkhove, locul 171 mondial, sportivă pe care a surclasat-o cu 6-1, 6-3, în 74 de minute de joc.

Disputa a fost la discreţia Soranei, care a profitat în special de primul serviciu foarte bun, valorificând 35 dintre cele 44 de puncte jucate cu acest serviciu.

Pentru Sorana urmează, însă, un meci mult mai greu. În faţa ei se va afla Jelena Ostapenko, din Letonia, nimeni alta decât campioana en-titre de la Roland Garros.

Ostapenko a avut nevoie de 100 de minute pentru a trece în trei seturi de Lara Arruabarrena, din Spania, scor 6-2, 1-6, 6-1. Se anunţă a fi un duel interesant, în condiţiile în care Sorana şi Jelena nu s-au mai întâlnit până acum.

Monica Niculescu şi Ana Bogdan trebuiau să joace şi ele marţi, dar programul a fost dat peste cap din cauza ploii. Doar prima a apucat să intre pe teren şi chiar a făcut-o cu mult curaj, disputa dintre ea şi Kristina Mladenovic, locul 13 mondial, fiind întreruptă la 1-1, în setul al doilea, după ce românca îşi adjudecase primul set, scor 6-3.

Miercuri, la ora 18.00 ar urma să se reia jocul dintre Monica Niculescu şi Mladenovic, iar după ora 19.00 ar trebui să înceapă şi confruntarea dintre Ana Bogdan şi Taylor Townsend.

Marea surpriză de marţi a reprezentat-o eliminarea categorică a nemţoaicei Angelique Kerber, locul 6 mondial şi campioana en-titre de la US Open.

Nemţoaica a rezistat doar 64 de minute la ediţia din acest an, cedând, 3-6, 1-6, în faţa japonezei Naomi Osaka.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version