Cotată cu şansa a patra la câştigarea competiţiei, Sorana Cîrstea s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului feminin de tenis de la Seul (Coreea de Sud), competiţie dotată cu premii în valoare de 250.000 de dolari.

Sportiva noastră a trecut fără probleme, scor 6-3, 6-3, de americanca Nicole Gibbs, locul 121 mondial, la capătul unui meci care a durat 87 de minute.

Sorana şi-a asigurat 5.900 de dolari şi 60 de puncte WTA. În plus, are posibilitatea să-şi îmbunătăţească rezultatul de la Seul, beneficiind de un culoar favorabil.

Asta pentru că adversara ei din sferturi este thailandeza Luksika Kumkhum, sportivă venită din calificări şi care ocupă abia locul 155 mondial.

Thailandeza a bătut-o în optimi cu acelaşi rezultat, 6-3, 6-3, pe rusoaica Ekaterina Alexandrova. Sorana şi Luksika nu s-au mai întâlnit până acum.

Sportivei noastre îi prieşte turneul de la Seul. Ea joacă sfert de finală şi la dublu, unde face pereche alături de letona Jelena Ostapenko, principala favorită a turneului de simplu.

Sorana şi Jelena au trecut în optimi, scor 7-5, 7-6, de favoritele 4, olandeza Arantxa Rus şi Chia Jung Chuang, din Taipei. În sferturi, perechea româno-letonă dă piept cu echipa alcătuită din Katy Dunne (Marea Britanie) şi Priscilla Hon (Australia).

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version