Sorana Cîrstea şi Simona Halep, două dintre reprezentantele României la turneul de tenis de la Madrid, s-au calificat, marţi, în optimile competiţiei de simplu feminin.

Deşi a avut în faţă o adversară mai bine cotată în acest moment, respectiv pe americanca Catherine Cartan Bellis, Sorana Cîrstea a făcut o demonstraţie de forţă, reuşind să o învingă pe sportiva de pe locul 55 mondial în doar 61 de minute.

Sorana a intrat pe teren decisă să rezolve rapid meciul şi a apăsat din primul moment pe acceleraţie, impunând ritmul jocului. S-a terminat 6-3, 6-2 pentru sportiva noastră, Sorana adjudecându-şi, astfel, 120 de puncte WTA şi 68.000 de euro.

La acelaşi bilanţ a ajuns şi Simona Halep. Cotată cu şansa a treia la câştigarea competiţiei, campioana en-titre a tremurat serios în confruntarea cu italianca Roberta Vinci.

Cele două sportive au mers cap la cap în primele două seturi. A fost 6-3 pentru Simona şi 6-2 pentru Vinci. Profitând de avansul moral, italianca a intrat tare în decisiv şi a condus cu 4-1 şi 5-2, dar Simona a avut o răbufnire de orgoliu şi a întors soarta partidei.

Halep a dus decisivul în tiebreak, fază a meciului în care nu i-a lăsat adversarei nicio şansă. Scor final 6-3, 2-6, 7-6 pentru Simona, după un meci de aproape două ore.

În optimi, Halep o va înfrunta pe australianca Sam Stosur, cap de serie numărul 16. Cele două jucătoare s-au mai întâlnit de nouă ori până acum. Raportul victoriilor este echilibrat, 5-4 pentru româncă.

Totuşi, trebuie precizat că Simona a câştigat cinci din ultimele şase meciuri directe, victoriile lui Stosur venind mai degrabă într-o perioadă, 2010-2012, în care australianca era în vârful carierei şi mult mai bine cotată decât jucătoarea noastră.

Sorana Cîrstea are, măcar teoretic, o misiune mai accesibilă, ea urmând să dea piept cu învingătoarea dintre croata Donna Vekic, jucătoare venită din calificări, şi japoneza Misaki Doi.

Irina Begu, a treia sportivă din România prezentă în 16-imile de finală, joacă de la această oră cu suedeza Johanna Larsson, în timp ce Marius Copil, singurul tenismen român care mai miroase TOP 100 ATP, îl va înfrunta marţi seara pe liderul ierarhiei mondiale, britanicul Andy Murray.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version