Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

CCR: Numirile șefilor interimari la TVR și Radio sunt neconstituționale / POLITICĂ: Noul Avocat al Poporului va fi votat în Parlament miercurea viitoare / Orban: Coaliția va avea un singur candidat / ANM / Codul Galben de ploi se mută în sud-vestul țării, apoi în Dobrogea /

Breaking News:

TENIS: Trei românce din cinci au acces în turul II al calificărilor de la Wimbledon

În această săptămână, pe lângă turneele ATP și WTA programate, avem și calificările pentru Wimbledon, Grand Slam de tenis care începe săptămâna viitoare.

sursa foto Facebook Alexandra Dulgheru

La feminin, cinci reprezentante ale României au fost înscrise în calificări, iar trei dintre acestea au obținut, marți, calificarea în turul al doilea.

Alexandra Dulgheru, locul 126 mondial, deja o veterană a circuitului, a avut nevoie de doar 53 de minute, pentru a trece, cu 6-0, 6-1, de englezoaica Holly Fischer, jucătoare fără clasament WTA în acest moment și care a avut nevoie de wild-card pentru a prinde tabloul calificărilor.

Irina Bara (locul 155 mondial) și-a continuat sezonul bun de până acum și s-a impus, scor 6-4, 6-2, în confruntarea cu englezoaica Tara Moore (locul 394 mondial), o altă sportivă ajunsă pe tabloul calificărilor doar grație unui wild-card.

În sfârșit, Elena Gabriela Ruse (locul 197 mondial) este a treia sportivă din România care ajunge în turul II al calificărilor de la Wimbledon, după ce a câștigat duelul 100% românesc cu Alexandra Cadanțu (locul 253 mondial). A fost 3-6, 6-4, 6-1, după un meci care a durat două ore și opt minute.

O altă sportivă din România eliminată încă din primul tur este Jacqueline Cristian, locul 205 mondial. Nu a avut nicio șansă în duelul cu Arina Rodionova, din Australia, locul 122 mondial și favorită 13. A fost 6-1, 7-6 pentru Rodionova, după 81 de minute de joc.

Culmea, în turul al doilea al calificărilor vom avea Arina Rodionova versus Elena Gabriela Ruse. Tot în turul al doilea al calificărilor, Irina Bara dă piept cu Conny Perrin, din Elveția, locul 159 mondial, iar Alexandra Dulgheru o va înfrunta pe chinezoaica Jing Jing Lu, locul 180 mondial.

Și ca păstrăm tradiția trebuie precizat că una dintre cele două sportive cu origini românești implicate în calificările de la Wimbledon a ajuns în turul al doilea.

Bianca Andreescu, reprezentanta Canadei, locul 184 mondial, a surclasat-o, 6-2, 6-0, pe americanca Grace Min, locul 172 mondial. În schimb, britanica Emma Răducanu s-a luptat din greu, la doar cei 15 ani ai ei, dar nu a reușit să treacă de Barbora Stefkova, din Cehia.

Stefkova, locul 715 mondial, a învins-o pe Emma Răducanu, locul 873 mondial, scor 6-4, 5-7, 6-2, la capătul unui meci care a durat două ore și 15 minute.

11 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv