La capătul unui sezon în care a alternat evoluţiile senzaţionale cu cele mai puţin reuşite, Simona Halep se pregăteşte pentru cea mai mare provocare din ultimii ani.

halep

Constănţeanca este considerată drept principala favorită a Turneului Campioanelor de la Singapore, în absenţa americancei Serena Williams, iar obiectivul Simonei este posibilitatea de a-şi trece în cont un prim trofeu cu adevărat mare.

Misiunea Simonei este cât se poate de dificilă. Pe lângă presiunea existentă, sportiva noastra va avea parte şi de o grupă infernală în prima parte a competiţiei. Astfel, Halep trebuie să treacă de Maria Şarapova, Agnieszka Radwanska şi Flavia Pennetta pentru a ajunge în semifinale. Cu Şarapova (0-5) şi Pennetta (1-4) are palmares negativ, iar cu Radwanska victoriile sunt împărţite, 4-4. Plasarea într-o asemenea grupă pare să o avantajeze pe Simona care, în eventualitatea în care va câştiga turneul, va putea spune că le-a bătut pe cele mai bune jucătoare prezente la competiţie.

Totuşi, să nu uităm că Şarapova şi Pennetta au avut probleme cu accidentările în ultima perioadă, Halep având un uşor avantaj din acest punct de vedere. Simona poate obţine peste 2,2 milioane de dolari la acest turneu, dacă se impune în toate cele cinci meciuri pe care le-ar avea teoretic de disputat (trei în grupe, semifinală şi finală) şi poate obţine în jur de 1.500 de puncte WTA.

În cealaltă grupă de la Turneul Campioanelor se regăsesc Garbine Muguruza, Petra Kvitova, Angelique Kerber şi Lucie Safarova. Elveţianca Timea Bacsinszky şi americanca Venus Williams sunt rezervele pentru acest turneu.

REMEMBER 2014

Anul trecut, Simona a fost aproape să dea lovitura. A început în forţă competiţia din Singapore, cu 6-0, 6-2, obţinut împotriva americancei Serena Williams şi a continuat cu victorii clare la Eugenie Bouchard, 6-2, 6-3, sau la Agnieszka Radwanska, 6-2, 6-2. A fost însă discuţia acelui set luat Anei Ivanovic, în ultima etapă din grupe. Dacă pierdea 0-2 la seturi, Simona mergea în semifinale alături de Ivanovic şi scăpa de coşmarul Serena Williams. Constănţeanca s-a încăpăţânat, însă, a pierdut cu Ivanovic 6-7, 6-3, 3-6, şi i-a oferit practic calificarea americancei. Cele două sportive s-au reîntâlnit în ultimul act al competiţiei, iar Serena, profitând şi de oboseala acumulată de sportiva noastră, şi-a adjudecat fără probleme trofeul, 6-3, 6-0.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version