Unul dintre cele mai aşteptate evenimente din fotbal, pentru luna ianuarie, a avut loc vineri.

uefa

Reprezentanţii UEFA au dat publicităţii echipa anului 2015, echipă rezultată exclusiv din voturile fanilor care au accesat site-ul federaţiei europene.

Ca de obicei, echipa anului UEFA este dominată de FC Barcelona, gruparea catalană având nu mai puţin de cinci jucători. Urmează Real Madrid, cu trei fotbalişti, Bayern Munchen, cu doi jucători, şi Juventus Torino, formaţie reprezentată de francezul Paul Pogba.

Echipa anului 2015, în viziunea UEFA, este alcătuită din Manuel Neuer (Bayern Munchen) – Dani Alves (FC Barcelona), Gerard Pique (FC Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), David Alaba (Bayern Munchen) – James Rodriguez (Real Madrid), Paul Pogba (Juventus Torino), Andres Iniesta (FC Barcelona) – Lionel Messi (FC Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Neymar Junior (FC Barcelona).

Cel mai votat jucător a fost, evident, Lionel Messi, cu peste 488.000 de voturi. Interesant este că pe locul al doilea s-a aflat austriacul David Alaba, cu 433.244 voturi, iar podiumul a fost completat de Andres Iniesta, cu puţin peste 400.000 de voturi.

Superstarul Cristiano Ronaldo a primit doar 260.811 voturi, doar Pique fiind singurul fotbalist din întreaga echipă care a adunat mai puţine voturi decât fotbalistul portughez.

Cei de la UEFA au apelat la câteva vedete internaţionale pentru a indica variantele lor ideale, iar Gheorghe Hagi a fost foarte aproape de a indica 11-le ideale. Hagi a mizat, însă, pe Ivan Rakitic în locul lui James Rodriguez şi pe Thiago Silva în locul lui Gerard Pique.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version