Miercuri seara se dispută ultimele opt meciuri din grupele UEFA Champions League, cu această ocazie urmând a se stabili şi ultimele două echipe calificate în optimile de finală.

sevilla

Cele mai importante meciuri ale serii, cele care încă au o miză reală, sunt FC Bruges – FC Copenhaga, FC Porto – Leicester City şi Olympique Lyon – FC Sevilla. FC Copenhaga şi FC Porto se bat pentru locul 2 în Grupa G.

Scenariul pentru această dispută arată astfel. FC Porto are 8 puncte, în timp ce FC Copenhaga are doar 6 puncte, dar are avantajul meciurilor directe, 1-1 în deplasare şi 0-0 acasă. Astfel că Porto trebuie neapărat să câştige dacă vrea să meargă sigur în optimi. Dacă Porto face doar egal cu Leicester şi FC Copenhaga se impune la Bruges, danezii merg mai departe. Nordicii au doar varianta victoriei, orice alt rezultat îi lasă în afara optimilor UCL, dar în 16-imile Europa League, în condiţiile în care Bruges este de mult eliminată din Europa.

În Grupa H, Lyon şi Sevilla se bat în meci direct pentru calificarea în optimi. Spaniolii au 10 puncte şi s-au impus acasă, scor 1-0, iar cei de la Lyon au doar 7 puncte. Cu alte cuvinte, francezii trebuie să se impună în această seară şi nu oricum ci la cel puţin două goluri diferenţă. Orice alt rezultat, inclusiv o victorie la un singur gol diferenţă pentru francezi, face ca Sevilla să meargă în optimile UEFA Champions League, iar Lyon trece în 16-imile de finală ale Europa League.

Programul meciurilor de miercuri seara

21.45, Bayer Leverkusen – AS Monaco (Dolce Sport 4)

21.45, Tottenham Hotspur – ŢSKA Moscova

21.45, Legis Varşovia – Sporting Lisabona

21.45, Real Madrid – Borussia Dortmund (Dolce Sport 1)

21.45, FC Bruges – FC Copenhaga

21.45, FC Porto – Leicester City (Dolce Sport 3)

21.45, Juventus Torino – Dinamo Zagreb

21.45, Olympique Lyon – FC Sevilla (Dolce Sport 2)

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version