Fotbalul românesc a atins un minim istoric, joi seara, când campioana en-titre, CFR Cluj, a cedat, cu 0-2, pe terenul formației Dudelange, din Luxemburg, în prima manșă din play-off-ul Europa League.

Chiar dacă a eliminat-0 în turul anterior pe Legia Varșovia și și-a antamat jucători cu CV, precum Milan Bisevac ori Marc Andre Kruska, Dudelange părea o victimă sigură în fața formației CFR Cluj, mai ales că echipa noastră arătase în ultimele partide o excelentă revenire de formă.

Totuși, socoteala de acasă nu a coincis cu cea din târg, iar CFR Cluj a suferit o înfrângere usturătoare care îi pune în pericol șansele de a mai ajunge la cele 10 milioane de euro, premiul minim încasat pentru o eventuală participare în grupele Europa League.

Și mai dezamăgitor este faptul că victoria luxemburghezilor nu a fost una întâmplătoare ci una pe deplin meritată. Dudelange a încheiat partida cu o posesie de 56% și 5-2 la șuturi pe poartă.

Golurile au venit pe final. Turpel a deschis scorul în minutul 70, cu o reluare din apropiere, după un atac prelungit al gazdelor. Sinani a făcut 2-0 în minutul 81, executând perfect o lovitură liberă de la 22 de metri.

Dudelange – CFR Cluj s-a terminat 2-0 și ardelenii sunt obligați să facă un meci mare în returul de săptămâna viitoare, altfel ardelenii intră într-un nou colaps, liderii clubului neadmițând ca CFR să rateze calificarea în grupele Europa League.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version