La aproape un an şi jumătate de când Lucian Bute s-a bătut cu Badou Jack pentru titlul de campion mondial la categoria supermijlocie, în versiunea WBC, un alt pugilist român ajunge să se bată pentru exact aceeaşi centură.

Ronald Gavril alaturi de “seful” sau, Floyd Mayweather

Băcăuanul Ronald Gavril (31 ani), boxerul manageriat de însuşi Floyd Mayweather, urcă în ring pe 8 septembrie în Los Angeles, în primul său meci cu o centură de campion mondial pe masă.

Între timp, centura respectivă a devenit vacantă, iar ea trebuia să fie disputată de doi americani, Anthony Dirrell (33 de ani, 30 de victorii şi o înfrângere) şi David Benavidez, marea speranţă a boxului american, pugilist care la 20 de ani are deja 18 victorii din 18 posibile şi 17 victorii obţinute înainte de limită.

Dirrell s-a accidentat şi nu va putea urca în ring, astfel că WBC l-a desemnat pe românul Ronald Gavril ca adversar al lui Benavidez, iar băcăuanul a acceptat din prima oferta, având ocazia să devină campion mondial.

Misiunea românului va fi una foarte dificilă, în condiţiile în care Gavril este, totuşi, abia locul 8 în clasamentul WBC de la supermijlocie şi locul 21 în lume.

Gavril are 18 victorii şi o înfrângere la profesionişti, 14 victorii fiind obţinute înainte de limită. Românul a suferit o înfrângere discutabilă cu Elvin Ayala, în martie 2015, dar a impresionat în ultimele meciuri, făcându-i knock-out pe Novoa, Hilario, Brooker sau Decarlo Perez, pugilişti cu CV-uri nu tocmai de neglijat.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version