Sebastian Vettel de la Ferrari a câștigat Grand Prix-ul de la Monaco iar Kimi Raikkonen s-a plasat pe locul doi.
 
 
Vettel a adoptat o strategie cu o singură oprire ultrasoft-supersoft, după ce a rulat un prim stint mai lung decât coechipierul său Kimi Raikkonen într-un ritm mai rapid, care s-a calificat în pole-position.
 
Aceeași strategie de „depășire” a fost utilizată și de Daniel Ricciardo de la Red Bull, pentru a câștiga două locuri față de poziția de start și a încheia, astfel, pe a treia treaptă a podiumului.
 
Jenson Button de la McLaren și Pascal Wehrlein de la Sauber au încercat o primă oprire foarte devereme, sperând astfel să obțină poziții în cursă.
 
“Cei mai mulți piloți au optat pentru o singură oprire tactic, deși unii au încercat și abordări alternative. Pe perioada unui safety-car cu 15 tururi rămase de parcurs, pilotul Red Bull, Max Verstappen a schimbat pe un set de pneuri ultrasoft în încercarea de a-l depăși pe Valtteri Bottas”, transmite Pirelli.
 
Pilotul Mercedes, Lewis Hamilton a pornit de pe poziția a 13-a a grilei și a efectuat un prim stint foarte lung pe pneuri ultrasoft încheind în final pe locul șapte. O serie de pene s-au înregistrat pe parcursul cursei, din cauza unei probleme a circuitului la ieșirea din Virajul 1 spre finaul grand- prix-ului.
 
Lăsând la o parte perioada de safety car, acesta a fost unul dintre cele mai rapide grand prix-uri de la Monaco, cu cel mai rapid tur realizat de pilotul Force India, Sergio Perez, care a fost cu peste trei secunde mai rapid decât timpul echivalent din 2016 (care azi a fost doborât încă din turul al doilea). 

MARIO ISOLA – HEAD OF CAR RACING: „Deși a fost clar că o strategie cu o singură oprire este optimă, a existat o gamă largă de opțiuni privind momentul când piloții ar putea opri. Așa cum era de așteptat, uzura și degradarea au fost reduse, ceea ce a permis efectuarea de stinturi lungi chiar și pe ultrasoft, deși temperaturile la Monaco au fost destul de ridicate. Felicitări Ferrari pentru o dublă istorică pe acest circuit foarte special.”

 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version