Ca de obicei, tenismenii români obțin rezultate remarcabile în fiecare săptămână.

sursa foto Facebook Alexandra Dulgheru

Monica Niculescu s-a calificat deja în sferturile de finală ale turneului feminin de tenis din Taipei. Ana Bogdan urmează să joace în optimi la Taipei, iar Irina Begu are de jucat în optimi la St. Petersburg.

Și în turneele ITF sportivii români se mișcă foarte bine. De exemplu, Alexandra Dulgheru s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale turneului de tenis de la Burnie (Australia), competiție dotată cu premii în valoare de 60.000 de dolari.

Ea a trecut, scor 6-3, 6-1, de Valeria Savinykh, din Rusia, și o va înfrunta pe elvețianca Viktorija Golubic, cap de serie numărul 1 și fostă locul 51 mondial.

Mihaela Buzărnescu, principala favorită a turneului de 100.000 de dolari din Midland (SUA), a trecut greu, cu un dublu 7-5, de Naomi Broady, din Marea Britanie, și va juca în optimi cu o altă elvețiancă, Stefanie Voegele, fostă locul 42 mondial.

Irina Bara va juca miercuri în primul tur de la Midland. Ea o înfruntă pe Usue Maitane Arconada, o mare speranță a SUA, jucătoare care la nici 18 ani cocheta cu topul celor mai bune 200 de jucătoare ale lumii.

Cristina Ene, cap de serie numărul 7, s-a calificat în optimile de finală ale turneului feminin de tenis din Antalya (Turcia), competiție dotată cu premii în valoare de 15.000 de dolari.

Cristina (22 de ani, locul 673 mondial) a profitat de abandonul bulgăroaicei Julia Stamatova și o va înfrunta pe turcoaica Cemre Anil.

Alte două românce vor evolua în optimile de finală din Antalya. Nicoleta Dascălu, cap de serie numărul 1, o va înfrunta pe rusoaica Vlada Koval, iar Georgia Crăciun, cap de serie numărul 3, dă piept cu o altă rusoaică, Anastasia Kulikova.

Laura Andrei, cap de serie numărul 5, joacă în primul tur de la Sharm El Shiekh (Egipt) cu chinezoaica Yuqi Sheng.

Dragoș Dima și Vasile Antonescu vor evolua în optimile de finală ale turneului din Antalya. Primul, cap de serie numărul 8, a trecut cu un dublu 6-2 de Mikhail Korovin, din Rusia, în timp ce Antonescu l-a bătut, 7-6, 6-3, pe un alt român Vladislav Melnic, jucător venit din calificări.

În optimi, Dima (25 de ani, fost locul 286 mondial) dă piept cu sud-coreanul Jung Woong Na, tenismen venit din calificări. Culmea este că Dima face echipă, în turneul de dublu, cu un alt sudcorean, Kim Cheong Eui.

Vasile Antonescu (27 de ani, fost locul 465 mondial) îl va înfrunta pe favoritul 2, rusul Ivan Nedelko.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version