După ce s-au calificat la braţ în optimile de finală ale probei de dublu de la turneul feminin de tenis de la Montreal, Simona Halep şi Monica Niculescu au obţinut victorii şi la simplu.

Sursa foto: Facebook Simona Halep
Sursa foto: Facebook Simona Halep

Cotată practic cu şansa a treia la câştigarea Rogers Cup, după retragerile favoritelor Serena Williams şi Garbine Muguruza, Simona Halep a făcut senzaţie în meciul cu Daria Gavrilova. Constănţeanca a avut nevoie de numai 78 de minute pentru a se impune, cu 6-2, 6-3, la capătul unei partide pe care a controlat-o fără drept de apel.

În schimb, Monica Niculescu s-a chinuit ceva mai mult cu Jelena Ostapenko, dar în cele din urmă a obţinut şi ea victoria, 3-6, 7-5, 6-1, confirmând tradiţia că “trebuie” să piardă primul set pentru a obţine victoria.

Dacă Simona a ajuns deja în faza optimilor de finală, asigurându-şi 105 puncte WTA şi un cec în valoare de aproape 28.000 de dolari, Monica Niculescu s-a calificat abia în faza 16-imilor de finală, ea urmând să dea piept cu poloneza Agnieszka Radwanska pentru a accede în optimi.

În ciuda diferenţei din clasamentul mondial, meciul cu Radwanska pare deschis oricărui rezultat, mai ales că Monica a reuşit să o bată pe poloneză anul trecut, la Nottingham, 5-7, 6-4, 6-0.

Simona Halep va da piept în optimi cu învingătoarea dintre Karolina Plişkova (Cehia) şi italianca Sara Errani.

 

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version