Dacă la fotbal nu contăm, la handbal feminin și volei feminin suntem printre cei mai buni din Europa, cel puțin.

Sâmbătă seara, Alba Blaj, campioana României la volei feminin, s-a calificat în finala Ligii Campionilor.

Formația noastră a revenit de la 0-1 la seturi și s-a impus, scor 3-1, în disputa cu formația turcă Galatasaray Istanbul, finalista CEV Cup din 2016.

A fost 23-25, 25-17, 25-22, 25-22, la capătul unui meci în care Aleksandra Crncevic și Ana Cleger Abel au fost cele mai bune jucătoare din tabăra noastră.

Duminică seara, de la ora 19.00, în Sala Polivalentă din București, Alba Blaj dă piept cu formația turcă Vakifbank Istanbul în finala Ligii Campionilor.

Vakifbank a trecut sâmbătă de Imoco Volley Conegliano, din Italia, scor 3-2 (25-22, 25-21, 17-25, 15-25, 16-14). Culmea este că italiencele au obținut cu nouă puncte mai mult, dar au pierdut meciul.

Vakifbank Istanbul este deținătoarea trofeului și formația considerată cea mai bogată echipă din lume. Turcoaicele sunt pentru a șasea oară în ultimii șapte în Final Four-ul Ligii Campionilor, iar anul trecut au reușit să câștige chiar și Campionatul Mondial al cluburilor, depășind în finală formația braziliană Rexona Sesc Rio.

Vakifbank Istanbul are un antrenor italian, pe Giovanni Guidetti, și patru jucătoare străine, chinezoaica Zhu Ting, 1,98 metri înălțime, americanca Kelsey Robinson, olandeza Lonneke Sloetjes și sârboaica Milena Rasic.

Orientativ, CSM Volei Alba Blaj are nu mai puțin de 12 jucătoare străine Mariana Thomaz de Aquino (Brazilia), Natașa Krsmanovic, Tijana Maleșevic, Marina Vujovic și Aleksandra Crncevic (toate Serbia), bulgăroaicele Slavina Koleva și Petya Barakova, turcoaicele Melisa Memiș și Selime Ilysoglu, nemțoaica Lena Mollers, cubaneza Ana Cleger și Lynda Morales din Puerto Rico.

În plus, cea mai bună jucătoare română din lotul CSM Volei Alba Blaj este Nneka Onyejekwe, sportivă cu tată nigerian, iar antrenorul echipei din Blaj este sârbul Darko Zakoci.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version