Finala turneului de simplu masculin de la US Open, ultimul Grand Slam al anului, s-a încheiat cu o surpriză, elveţianul Stanislas Wawrinka reuşind să se impună, cu 6-7, 6-4, 7-5, 6-3 în confruntarea cu liderul mondial, sârbul Novak Djokovic.

wawrinka

Asta în ciuda faptului că Djokovic avea 19-4 la victorii directe şi sârbul a început excelent finala de la US Open, distanţându-se la 4-0 încă din primul set.

A fost, însă, un simplu foc de paie, pentru că Wawrinka, deşi a pierdut primul act în tie-break, a controlat jocul pe ansamblu, fiind mai mereu cu un pas înaintea lui Djokovic.

Succesul de la US Open îi asigură lui Wawrinka al treilea Grand Slam din carieră, după Australian Open, în 2014, şi Roland Garros, în 2015.

La aproape 31 de ani şi jumătate, Wawrinka devine cel mai în vârstă câştigător de Grand Slam din ultimii mai bine de 12 ani. În plus, elveţianul are un procent uluitor în ultimii trei ani, când a câştigat toate cele 11 finale jucate.

Mai mult, trebuie precizat că Wawrinka a câştigat cele trei finale de Grand Slam bătându-l de fiecare dată în ultimul act pe liderul mondial al momentului.

În schimb, Djokovic, deşi este la al doilea Grand Slam consecutiv în care nu reuşeşte să-şi adjudece trofeul pus în joc, nu dezarmează. Sârbul are peste 4.500 de puncte avans, în clasamentul mondial, faţă de Andy Murray şi aproape 8.000 faţă de Wawrinka.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version