România a avut mai multe prezențe în fazele superioare ale unor turnee de tenis, în acest weekend, dar în majoritatea cazurilor sportivii noștri s-au înecat la mal.

Dragos Dima

Considerată principala favorită a turneului feminin de tenis de la Midland (SUA), competiție dotată cu premii în valoare de 100.000 de dolari, Mihaela Buzărnescu s-a oprit în faza semifinalelor.

Afectată de efortul depus în acest debut de sezon, Mihaela nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor în confruntarea cu americanca Madison Brengle, cap de serie numărul 3, și a cedat clar, scor 4-6, 1-6, după 80 de minute de joc.

Laura Andrei a jucat finala turneului de dublu de la Sharm El Sheikh (Egipt), competiție dotată cu premii în valoare de 15.000 de dolari.

Din păcate, Laura Andrei și belgianca Helene Scholsen, favorite 2, au fost învinse, cu 10-5 în super-tiebreak, de principalele favorite, poloneza Katarzyna Kawa și britanica Emily Webley Smith.

Cristina Ene, cap de serie numărul 7, a pierdut, cu un dublu 6-3, meciul cu canadianca Rebecca Marino, jucătoare venită din calificări, disputat în finala turneului feminin de tenis din Antalya (Turcia), competiție dotată cu premii în valoare de 15.000 de dolari.

Rebecca Marino, 27 de ani, este fostă locul 38 mondial, dar anul acesta a revenit în circuit după o pauză de circa patru ani.

Culmea este că un reprezentant al României a pierdut și finala masculină din Antalya. Dragoș Dima, cap de serie numărul 8, a fost surclasat, 6-2, 6-3, de spaniolul Enrique Lopez Perez, cap de serie numărul 1.

Onoarea României a fost salvată de perechea Elena Bogdan – Cristina Ene, care a câștigat finala de dublu din Antalya. Cele două, principale favorite, au trecut, cu 6-4, 6-3, de favoritele 3, japoneza Haruna Arakawa și sudcoreanca Dabin Kim.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version