Negocierile de încetare a focului continuă în Ucraina, marți, în a 20-a zi de invazie a rușilor, care însă nu au oprit bombardamentele, unele dintre ele auzindu-se chiar în centrul capitalei Kiev, asediată de mai mult timp.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a înaintat luni seara parlamentului un proiect de lege care vizează prelungirea legii marțiale cu încă 30 de zile, începând cu 24 martie, potrivit site-ului prezidențial.

Într-un discurs postat pe Facebook în această dimineață, președintele ucrainean Volodimir Zelenski le cere soldaților ruși să se predea. El spune că „au șansa de a trăi” dacă aleg să depună armele.

„În numele poporului ucrainean, vă oferim șansa de a trăi. Dacă te predai forțelor noastre, te vom trata așa cum oamenii trebuie să fie tratați: cu demnitate. Felul în care nu ai fost tratat în armata ta. Și felul în care armata ta nu tratează oamenii noștri. Alege!”

Luptele s-au intensificat în ultimele zile în jurul Kievului, oraş încercuit aproape în totalitate de forţele ruse, care au invadat Ucraina pe 24 februarie.

Mai mult de jumătate dintre cei trei milioane de locuitori ai Kievului au părăsit oraşul, de la începutul ofensivei ruse.

Luni, mai mulţi morţi şi răniţi au fost semnalaţi după bombardamente în diferite cartiere ale capitalei ucrainene.

Lupte violente au loc de mai multe zile între forţele ruse şi cele ucrainene la periferia de nord-vest a Kievului.

Războiul din Ucraina ar urma să se încheie până în luna mai, deoarece Rusia ar rămâne atunci fără resurse pentru a mai continua invazia, a susținut Oleksiy Arestovich, un consilier al șefului de cabinet al președintelui ucrainean,

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version