Fostul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko, a primit permisiunea de a ieși ţară pentru a participa la congresul PPE, după ce a fost oprit „deliberat” la graniţă de două ori în weekend.


„În urma presiunii deputaţilor Parlamentului European şi a membrilor guvernelor ţărilor UE, Petro Poroşenko a putut pleca în străinătate pentru a participa la summitul şi la congresul Partidului Popular European (PPE) la Rotterdam”, se arată într-un comunicat de presă al partidului său, Solidaritatea Europeană.

Preşedinte al Ucrainei între anii 2014 şi 2019, Poroşenko conduce acest partid care se află în opoziţie faţă de preşedintele Volodimir Zelenski.

Justiţia ucraineană l-a acuzat pe Poroşenko de înaltă trădare şi i-a interzis în luna ianuarie să părăsească ţara, într-un dosar ce priveşte achiziţii de cărbune de la separatiştii proruşi din estul ţării. El mai este investigat şi în alte dosare de corupţie.

Majoritatea forţelor politice din Ucraina au convenit să se unească pentru a face faţă agresiunii militare lansate de Rusia pe 24 februarie. În schimb, 11 partide considerate proruse au fost interzise.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version