Luni au apărut primele imagini cu crucișătorul Moskva, scufundat săptămâna trecută după ce ar fi fost lovit de rachete ucrainene, potrivit autorităților din această țară invadată de aproape două luni de trupele armate ruse.

Autoritățile de la Moscova susțin însă că nava amiral a Rusiei s-a scufundat din cauza condițiilor meteo, în timp ce era tractată după ce ar fi explodat munițiile de la bord. 

Imaginile au fost publicate pe Twitter, luni de către Ukraine Weapons Tracker, precum și de către Osinttehnical, asociat unui jurnalist colaborator al revistei UK Defence Journal, fiind preluate de către agenția de presă ucraineană Unian.

În fotografiile făcute de pe o altă navă pot fi văzute coloane de fum ce ies prin ferestrele navei, ceea ce sugerează un incendiu puternic la bord.

Ulterior, au apărut și primele cadre video cu crucișătorul în flăcări, puternic lăsat pe o parte.

Captură video

În puținele secunde în care crucișătorul apare în cadru, se poate observa o coloană foarte groasă de fum care se ridică de pe navă, în timp ce ambarcațiunea e înclinată puternic spre babord, cu corpul mult mai aproape de linia apei decât ar fi în mod normal.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version