Liderii Uniunii Europene se reunesc la Bruxelles, joi şi vineri, unde li s-a alăturat şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, aflat într-un turneu prin Europa.


Zelenski a susţinut un discurs la Parlamentul European şi a participat, în calitate de invitat, la reuniunea extraordinară a Consiliului European.

 l-au salutat joi pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski la sosirea sa la Bruxelles, transmite dpa.

„Bine aţi venit acasă, bine aţi venit la UE”, a scris pe Twitter, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, care a postat și o fotografie în care apare strângându-i mâna lui Zelenski în faţa unei aeronave, lângă șefa Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, şi preşedintele Franței, Emmanuel Macron.

„Bine aţi venit la Bruxelles. Vom susţine Ucraina în fiecare pas al parcursului ei către Uniune”, a scris tot pe Twitter şefa executivului european.

Vizita lui Zelenski, care s-a adresat în repetate rânduri summiturilor UE prin videoconferinţă în ultimele luni, reprezintă prima sa deplasare în capitala Belgiei, de la declanşarea invaziei ruse asupra ţării sale (24 februarie 2022). 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version