Secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a declarat joi, înaintea Summitului extraordinar de la Bruxelles, că „utilizarea armelor chimice în Ucraina ar avea un impact direct în țările NATO”.

Declarația completă:

„Am intensificat Alianța cu și mai mult sprijin militar, am sporit prezența noastră în partea estică a Alianței, în Bulgaria România și Slovacia, există un simț al urgenței și mă aștept ca liderii să accelereze investițiile în apărare. Câțiva aliați au făcut deja anunțuri cu privire la investiția în apărare. Suntem cea mai puternică alianță din lume, suntem în siguranță.

Președintele Putin a făcut o mare greșeală și a început un război împotriva unei națiuni independente și suverane, a subestimat curajul și puterea acestora și a întâlnit mut mai multă rezistență decât se aștepta.

Utilizarea armelor chimice în Ucraina ar avea un impact direct în țările NATO. Orice utilizare a armelor chimice ar schimba natura conflictului, utilizarea armelor chimice ar fi un pericol pentru Ucraina și pentru teritoriul NATO, nu speculez dincolo de faptul că NATO e pregătită să acționeze oricărui tip de atac.

Georgia are dreptul de a și face propriile alegeri să își facă propriile măsuri de securitate. Trebuie să oferim ajutor și Georgiei”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version