Diverși experți au spus că Ucraina nu va rezista mai mult de o săptămână dacă Rusia declanșează invazia. Nu numai că am reușit să oprim armata rusă, ba chiar am respins-o. Războiul nostru este însă departe de a fi încheiat. E doar prima rundă”, a precizat Volodimir Zelenski, într-un mesaj postat pe Facebook miercuri după-amiază.

„Putin și armata lui își schimbă strategia. Își întăresc forțele pentru un atac și mai puternic la Harkov și în întreaga regiune Donbas, inclusiv la Mariupol”, a explicat Zelenski.

„Rusia nu plănuiește să se oprească cu Ucraina. Mașina de propagandă a lui Putin afirmă deschis că Europa este ‘următoarea țintă logică’ după Ucraina. Deci, fie Occidentul va ajuta Ucraina să-l oprească pe Putin acum, fie Putin va continua să-și extindă imperiul rus, ucigând mii de femei și de copii în tot acest timp. El a făcut deja asta în Mariupol, Harkov, Bucha și în alte orașe ale Ucrainei”, a atenționat președintele Ucrainei.

Zelenski a subliniat că, “pentru a continua să apărăm eroic lumea de agresiunea rusă”, Ucraina are nevoie de anumite arme și a făcut apel la cetățeni să transmită acest mesaj către guvernele lor.

„Avem nevoie urgent de artilerie grea, vehicule blindate grele, sisteme de apărare aeriană și de avioane”, a declarat Zelenski, care a publicat și lista armelor necesare:

– piese de artilerie (calibru 155 mm) și muniție;

– obuze de artilerie (calibrul 152 mm), cât mai multe posibil;

– sisteme de rachete cu lansare multiplă: Grad, Uragan sau M142 HIMARS americane;

– APC-uri (vehicule blindate de transport trupe, vehicule de luptă de infanterie etc.);

– tancuri (T-72, fie americane, fie germane);

– sisteme de apărare aeriană (S-300, BUK sau sisteme occidentale similare moderne de apărare aeriană);

– avioane de luptă.

“#ArmUkraineNow, astfel încât să putem învinge împreună acest rău”, a încheiat Zelenski.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version