La mai bine de trei luni de la începerea invaziei trupelor armate ruse în Ucraina, Volodimir Zelenski spune că trebuie să discute cu preşedintele rus Vladimir Putin pentru a se pune capăt războiului.


„Există lucruri de discutat cu liderul rus. Nu spun că oamenii sunt nerăbdători să vorbească cu el, dar trebuie să înfruntăm realitatea de a supravieţui”, a declarat Zelenski, vineri, în intervenţia sa din cadrul unei conferinţe organizate de un think-tank indonezian.

‘„Ceea ce vrem de la această întâlnire… Ne vrem vieţile înapoi. Vrem să recuperăm viaţa unei ţări suverane în interiorul propriului său teritoriu”, a adăugat şeful statului ucrainean.

El a adăugat că Rusia nu pare să fie pregătită deocamdată pentru convorbiri de pace serioase.

Kremlinul a învinovăţit însă Ucraina că a înghețat tratativele de pace între cele două, acuzând că este neclar ce doreşte Kievul.

„Conducerea ucraineană face în mod constant declaraţii contradictorii. Acest lucru nu ne permite să înţelegem complet ceea ce doreşte partea ucraineană”, a spus, vineri,  purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version