Șefii Complexului Energetic (CE) Oltenia, Daniel Burlan – președintele directoratului – și Marius Negru – membru în Comitetul Director -, au fost demiși de Consiliul de Supraveghere, dar rămân în preaviz până pe 12 februarie.

Cei doi ar fi plecat oricum, luna viitoare, deoarece li se încheie mandatul la conducerea CEO.

În urmă cu două zile, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a cerut demiterea lui Burlan – care este și coleg de partid cu el (vicepreședinte al PNL Gorj) -, și Negru (despre care liberalii susțin că ar fi finul lui Cosmin Popescu, președintele PSD al CJ Gorj), la aproape o săptămână de la accidentul în care 3 mineri au murit și 10 au fost răniți după ce tancheta care îi transporta s-a răsturnat.

Virgil Popescu cere demiterea șefilor CE Oltenia, PSD îl vrea și pe el plecat. Tancheta a rămas

Dar mai mulți lideri PSD îi cer chiar lui Virgil Popescu să demisioneze, considerându-l principalul vinovat de moartea celor 3 mineri, deoarece este ministrului Energiei și nu a creat condiții de muncă minerilor de la exploatările de suprafață.

Numai că premierul Nicolae Ciucă nu îl revocă pe Virgil Popescu, invocând că așteaptă rezultatele anchetei – care între timp au fost prezentate public de ministru.

Ciucă nu îl demite pe Virgil Popescu, după accidentul cu 3 mineri morți de la CEO Oltenia

Între timp, minerii refuză să mai fie transportți cu tancheta, astfel că merg pe jos, circa 5 km prin noroi, până la punctele de lucru, și apoi se întorc tot pe jos – ceea ce este extrem de obositor.

Astfel, minerii au refuzat să mai urce în tancheta veche de 47 de ani, nemulțumiți de faptul că nu s-au luat măsuri concrete după accidentul tragic petrecut săptămâna trecută, când trei mineri și-au pierdut viața și alți 10 au ajuns la spital.

Tragedie la CE Oltenia: 3 mineri morți și 10 grav răniți, într-o tanchetă răsturnată; reacția lui Ciucă
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version