Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

GREVĂ în Educație: Profesorii resping voucherele sociale transformate de Guvern în „prime” / POLITICĂ: Ciucă a anunțat că nu își mai depune mandatul de premier / Rotativa se amână sub pretextul grevei în Educație / Motivul real este că trocul PNL-PSD este în aer / 

Breaking News:

DOCUMENTE în EXCLUSIVITATE! FIREA le-a plătit soților Constanda 17,75 milioane de euro în contul fiului lor, Vlad-Iani!

O întrebare de Cod penal: de ce i-a mai plătit FIREA 17,75 milioane de euro Familiei Constanda, dacă apoi Constanda a reblocat conturile Primăriei Capitalei?

De ce FIREA a păstrat SECRET acest ACORD în condițiile în care NU există o clauză de confidențialitate?

DOCUMENTELE păstrate la SECRET și care o încriminează pe FIREA au fost depuse de Primăria Capitalei într-o Instanță din România, de unde au fost procurate de SECUNDA!

Gabriela Firea!

Falsa FIREA!

SECUNDA a prins-o cu minciuna pe primărița Gabriela FIREA! Iată ce a făcut soția lui Pandele și fina lui Becali:

 • în timp ce se plângea în toată mass-media că sunt blocate conturile Primăriei Capitalei și nu are bani de gaze,
 • în timp ce solicita disperată un ajutor de stat de 98 de milioane de euro,
 • în timp ce se oferea să-i vândă lui Constanda 15.000 de metri pătrați din Satul Francez,

a încheiat un ACORD cu Familia Constanda, prin care îi ACHITA, în patru tranșe întinse pe perioada 11 martie – 12 iunie 2020, EXACT 17.750.210 euro!

ÎN SECRET, guraliva FIREA a PLĂTIT zecile de milioane de euro din banii bucureștenilor în Contul IBAN Nr. RO52 BACX 0000 0019 0605 2000, deschis la Unicredit Bank de Vlad-Iani Constanda, fiul soților Constanda!

La ce bun acest ACORD și de ce a mai plătit FIREA 17,75 milioane de euro dacă Familia Constanda blochează conturile Primăriei Capitalei?

Dacă ne raportăm la Afacerea Parcul Verdi apare suspiciunea rezonabilă transpunsă într-o întrebare: Oare o parte din milioanele plătite de FIREA în contul lui Vlad-Iani Constanda a luat drumul altor conturi care au stăpâni cu influență asupra primăriței Capitalei?

SECUNDA publică la finalul articolului cele TREI DOCUMENTE care arată ȘARADA pusă la cale de FIREA și Familia Constanda, care seamănă izbitor cu achiziția de către FIREA a Parcului Verdi pentru uriașa sumă de 50 de milioane de euro!

Costică Constanda

Mai multe Tranșe! Au mai rămas două mari!

Deși în public edilul FIREA afirma că Familia Constanda a blocat conturile Primărie Capitalei și se victimiza că face tot ce poate ca să rezolve situația, ÎN FAPT, primărița generală îi plătea lui Constanda 17.750.210 euro, în mai multe tranșe, astfel:

 • 11 martie 2020 – 10 milioane de euro;
 • 14 aprilie 2020 – 257.210 euro;
 • 12 mai 2020 – 2,5 milioane euro și
 • 12 iunie 2020 – 5 milioane de euro.
DOCUMENT – ACORDUL încheiat între FIREA și Constanda la data de 10 martie 2020 – Punctele 4 și 5

Un TROC în mijlocul unei tranzacții financiare!

Din studierea DOCUMENTELOR, rezultă că FIREA mai are de plătit Familiei Constanda circa 97,25 de milioane de euro, în două tranșe!

Aparent, aceasta ar fi suma, dacă din 115 milioane de euro scădem banii achitați deja de FIREA – 17,75 milioane de euro. Numai că, din studiul ACORDULUI semnat de FIREA cu Familia Constanda în 10 martie 2020, rezultă o sumă mai mică, de circa 67 de milioane de euro!

De unde rezultă acest REST de „doar” 67 de milioane de euro, în loc de 97 de milioane? Din punctele 7 și 8 ale ACORDULUI!

Conform punctului 7, FIREA a accepat să-i ofere lui Constanda 7.400 de mp din cei 28.500 mp ai Satului Francez, pe care acesta trebuie să îi dea înapoi Primariei Capitalei, conform deciziei ICCJ.

Astfel, Constanda a acceptat să plătească 4.100 de euro pe mp din Satul Francez doar dacă FIREA face toate diligențele – pe banii bucureștenilor! – pentru ca vilele de pe tarlaua de 7.400 mp să nu fie rase de pe fața pământului, așa cum a decis ÎCCJ.

Și, bonus, să-i dea drept de folosință pe 5 ani pentru 5 vile, contra unei chirii nestipulate în ACORD!

După cum vedeți, ACORDUL are prevederi financiare împletite cu oferte comerciale tip TROC, care nu fac altceva decât să nască întrebări față de urzeala pusă la cale de FIREA și Familia Constanda, cu țintă directă la cele 17,75 de milioane de euro deja plătite în regim de urgență, fără însă ca Primăria Capitalei să aibă vreun avantaj palpabil!

Joc periculos de penal!

În 5 iunie 2019, într-o conferință de presă, Gabriela FIREA ne ANUNȚA, cu glas sfârșit, că:

 • „ÎCCJ a dat o hotârâre irevocabilă prin care obligă Primăria Capitalei să achite domnului Constanda circa 115 milioane de euro (…)
 • Suma de 115 milioane de euro, calculată la execuţia bugetară pe anul trecut, înseamnă aproape 20% din bugetul Municipiului Bucureşti pe un an (…)
 • Nu se pune problema unei achitări dintr-o tranşă, asta este exclus, nici nu avem aceşti bani (…)
 • După ce ne vom convinge că suntem în situaţia în care să putem primi cei 28.500 mp din Satul Francez fără niciun fel de sarcini, ceea ce a primit ca şi decizie ieri (N.R. 4 iunie 2019) domnul Costică Constanda, la rândul său, din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, atunci vom vedea care va fi soarta acestor plăţi şi eşalonărilor, sub nicio formă o plată într-o tranşă sau două, trei tranşe”.

Așadar, conform deciziei ÎCCJ din 4 iunie 2019, Primăria Capitalei trebuie să-i plătească Familei Constanda circa 115 milioane de euro, iar Constanda trebuie să returneze Primăriei Capitalei Satul Francez în suprafață totală de 28.500 mp – așa cum l-a primit, adică liber de sarcini.

ACT ADITIONAL 1, punctul 4 modificat pentru prima dată – 9 aprilie 2020

Primărița plătește 17,75 mil. de euro!

Așa cum rezultă din cele trei documente încheiate de FIREA cu soții Constanda, Costică și Maria,

 • în 10 martie 2020 – ACORD,
 • în 9 aprilie 2020 – Act Adițional 1 la ACORD și
 • în 11 mai 2020 – Act Adițional 2 la ACORD,

primarul general al Capitalei deja îi plătise Familiei Constanda suma totală de 17.750.210 euro la data de 12 iunie 2020.

Și, Nota Bene, FIREA se angaja iar Constanda era de acord ca Primăria Capitalei să-i achide datoria în PATRU TRANȘE:

 • prima, în 11 martie, în valoare de 10 milioane de euro – achitată de FIREA
 • a doua, în 14 aprile, în valoare de 7.750.210 euro achitată de FIREA
 • a treia, în 31 decembrie 2020, în valoare de 40% din restul de plată (circa 35 de milioane de euro)
 • a patra, în 31 decembrie 2021, în valoare de 60% din restul de paltă (circa 53 de milioane de euro)
Tranșe și semnăturile din ACORDUL semnat de FIREA cu soții Constanda în 10 martie 2020

De ce a plătit FIREA 17,75 mil. de euro?

Dar, în timp ce ușura bugetul Capitalei cu 17,75 milioane de euro, Firea – soția lui Pandele și fina lui Becali – se victimiza în public, prezentându-se ca fiind protectoarea investițiilor sociale din București. Și făcea declarații FALSE – așa cum au fost consemnate de economica.net, în 7 august 2020:

„În acest moment, conturile Primăriei Capitalei sunt blocate, iar proiecte de importanţă majoră pentru dezvoltarea Bucureştiului sunt puse în pericol. Mă refer aici la obiective de investiţii precum Spitalul Metropolitan, Pasajul Ciurel, Pasajul Doamna Ghica sau Prelungirea Ghencea. Este o situaţie dificilă pentru Bucureşti, trebuie să punem în aplicare o sentinţă definitivă şi irevocabilă a instanţei, pronunţată în anul 2019, după procese care au durat 20 de ani. Sunt decizii pe care nu le-am luat noi, dar pentru care trebuie să plătim. Municipiul Bucureşti trebuie să-i returneze lui Costică Constanda 115 milioane euro, ceea ce reprezintă 20% din bugetul anual al Capitalei.”

Iar exemple cu minciunile Gabrielei FIREA și apelurile de ajutor către Guvern și Administrația Prezidențială pot continua, le găsiți în arhivele ziarelor și televiziunilor, printr-o simplă căutare pe „goagăl”.

ACT ADIȚIONAL 2, punctul 4 modificat pentru a doua oară – 11 mai 2020

FENTĂ după FENTĂ!

Din lectura acestor documente rezultă că, inițial, un cont al Primăriei Capitalei – cel de la CEC Bank – era blocat (CAUȚIUNE), dar suma era de doar 46,194 milioane de lei – puțin peste 10 milioane de euro.

Mai mult, a doua zi după ce Primăria Capitalei a plătit prima tranșă de 10 milioane de euro, Familia Constanda a renunțat la această cauțiune și, pe cale de consecință, din data de 11 martie 2020 Primăria Capitalei NU mai avea niciun cont blocat de Familia Constanda!

Dar, totuși, de ce Constanda a reblocat conturile Primăriei Capitalei după ce FIREA i-a plătit 17,75 milioane de euro?

Nu cumva în mod INTENȚIONAT Firea nu s-a ținut de cuvânt și nu a făcut toate diligențele pe care și le-a asumat prin ACORD – punctele 7 și 8? Și a încercat să ne păcălească, să „ne ducem după FENTĂ” – cum spun interlopii? (Metoda este des folosită de escrocii fiscali și interlopi când le trag țeapă celor care nu au fost atenți la detalii – „Te-ai dus după Fentă!”)

Pare evident că prevederile de la punctele 7 și 8 au fost puse în ACORD doar ca O DIVERSIUNE – astfel ca FIREA să poată achita cei 17,75 de milioane de euro fără să „aprindă” opina publică.

 • Așadar, de unde țipătul de disperare al primăriței FIREA că nu are fonduri pentru a ține în viața Bucureștiul?
 • De ce FIREA a ținut la SECRET DOCUMENTELE ACORDULUI?
 • În ce scop FIREA a făcut aceste plăți către Familia Constanda într-un cont deținut de fiul soților Constanda?
 • Ce se urmărește de către CLANUL Firea-Pandele-Becali prin nenumăratele condiții ciudate cuprinse în ACORDUL din 10 martie 2020?
FIREA + Pandele + Becali = o înmormântare!

Premeditarea lui FIREA

Practic, dacă ne referim strict la plata celor 10 milioane de euro, rezultă că a existat o PREMEDITARE din partea primăriței FIREA, a unui joc ilegal pe banii Bucureștiului. Și iată de ce:

 • FIREA ne-a anunțat în 5 iunie 2019 că, din 2018, a pus într-un cont 10 milioane de euro special pentru Constanda;
 • Adică, FIREA se aștepta ca Primăria Capitalei sub asistența avocatei Ana Diculescu Șova să piardă procesul cu Familia Constanda;
 • Decizia irevocabilă prin care Primăria Bucureștilor era obligată să-i dea Familiei Constanda 115 milioane de euro a fost dată de ÎCCJ abia în 4 iunie 2019, adică la un an de la plasarea celor 10 milioane de euro într-un cont special;
 • FIREA a cerut de la Guvern un ajutor de circa 90 de milioane de euro pentru a închide plata către Familia Constanda.
 • FIREA a mințit când a spus că se încearcă un TROC cu Familia Constanda (contravaloarea a 15.000 mp din Satul Francez): el se perfectase deja prin ACORDUL din 10 martie 2020, pentru 7.400 de mp!

P.S. SECUNDA așteaptă ca magistrații Procurorului General Gabriela Scutea să se sesizeze din oficiu și să comunice public ce destinație au primit cei 17,75 milioane de euro depuși de FIREA în Contul IBAN Nr. RO52 BACX 0000 0019 0605 2000 deschis de fiului soților Constanda, Vlad-Iani, la Unicredit Bank.

De asemenea, procurorii lui Scutea mai au de aflat în ce circumstanțe Primăria Capitalei a pierdut procesul cu Familia Constanda, precum și cât a fost onorariul achitat de FIREA doamnei avocat Ana Diculescu Șova, ținând cont de faptul că municipalitatea are ditamai Direcția juridică – e drept, condusă de „un penal”, pe numele lui Adrian Iordache.

Avem speranța că, de acestă dată – nu ca în cazul ARMAGHEDONUL CEC, un serial marca SECUNDA prin care arătăm cum în banca deținută 100% de stat un Grup de Interese format din Neacșu, Popa, Iovu, Mihai, Nae, Huțanu și Onofrei acordă credite neperformante și țin într-o teroare greu de imaginat 6.000 de angajați plătiți cu salarii între 1.500 și 2.300 lei în timp ce ei, sefii, își acordă salarii lunare cuprinse între 8.000 și 16.000 de euro -, procurorii Gabrielei Scutea vor deschide un dosar penal și vor afla în ce conturi au ajuns cele 17,75 milioane de euro via contul lui Vlad-Iani Constanda!

Poate se implică în aflarea adevărului și ONPCSB!

Iată DOCUMETELE depuse de Primăria Capitalei într-o Instanță din România:

ACORDUL – 10 martie 2020

ACT ADIȚIONAL 1 – 9 aprilei 2020

ACT ADIȚIONAL 2 – 11 mai 2020

717 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv