Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a amânat prin OUG amânarea creșterii alocațiilor / POLITICĂ: Dezbaterea și votul pe moțiunea de cenzură, marți / POLITICĂ: Votul pentru noul Avocat al Poporului a fost amânat până după decizia CCR din 29 iunie / Fabian Gyula a fost validat deja în comisiile juridice / ANM / Cod Roșu și Portocaliu de caniculă și furtuni în jumătatea de vest a țării / Cod Galben în rest /

Breaking News:

Episodul 5. Managerul Barbu cheamă Armata să preia conducerea TAROM! DOCUMENT în EXCLUSIVITATE

Ambasadorul Germaniei la București, Cord Meier-Klodt, face lobby pe lângă PNL și PSD, pentru ca managerul TAROM, George Barbu, să vândă Lufthansei un teren deținut de compania aeriană românească.

În plină Pandemie COVID-19, Barbu & Co produc un HAOS greu de imaginat la TAROM. Iar pentru ca bulibășeala să fie maximă la compania de stat:

 • pe deoparte, Barbu se vede nevoit să recunoscă ÎN SCRIS că este un foarte prost manager și le CERE membrilor Consiliului de Administrație (CA) al TAROM să cheme Armata ca să preia conducerea companiei, după metoda patentată de incapabilul ministru al Sănătății,  Nelu Tătaru;
 • pe de altă parte, Barbu & Crăiță trimit în „șomaj tehnic” angajați care sunt ori în concediu de odihnă, ori au solicitat concediul de odihnă!
George Barbu – un pilot “în plop și plopul în aer”!

Actul lui Barbu

În data de 8 aprilie, Consiliul de Administrație al TAROM îi cere managerului George Barbu să vină cu soluții pentru a redresa compania de stat din picajul în formă continuată.

După câteva zile de reflecție, de concetrare, de analiză și de ce mai vreți voi, cei care le plătiți salariile nesimțite, conducerea executivă a TAROM, în frunte cu marele manager George Barbu, emit către Consiliul de Adminsitrație o PROPUNERE de o lașitate și ticăloșie greu de imaginat.

De ce lașitate? Din două motive:

 • Pentru că, în loc să își asume situația dezastruoasă în care se află TAROM – după ce statul a făcut o infuzie de 36,7 milioane de euro, bani „de ronțăit” în doar șase luni, martie-august 2020 -, Barbu & Co au dat vina pe… angajați!
 • Pentru că au fugit de răspundere, după ce au „păpat” o parte din ajutorul de stat aprobat de UE și, în vreme de pace, au chemat Armata!

Ca să vedeți că nu vă dezinformăm și ca să înțelegeți pe ce mâini a încăput TAROM, vă oferim în EXCLUSIVITATE DOCUMENTUL care demonstrează lașitatea directorul general George Barbu.

Că, de salavarea compania aviatice de stat nici nu poate fi vorba sub comanda pilotului de agrement George Barbu! Iată paginile 1 și 2:

Pagina 1 din Lașitatea lui Barbu
Pagina 2 din Lașitatea lui Barbu

Așadar, MARELE PLAN de SALVARE al lui George Barbu are 4 (PATRU) pagini – format A4!

În prima pagină se prezintă situația TAROM, cum s-au primit 36,7 milioane de euro și pe ce i-au „ronțăit/o să-i ronțăie” Barbu & Co.

Iar în a doua pagină, George Barbu comite actul de lașitate în dublu exemplar.

Mai întâi, Barbu încearcă să-și ascundă incompetența printr-o DIVERSIUNE: îi acuză pe angajații TAROM de lipsă de profesionalism. Iată acuzația, negru pe alb, a lui Barbu:

„Având în vedere că angajații companiei NU fac față cerințelor pentru desfășurarea unor acțiuni de calitate într-o companie de aviație modernă…”

Apoi, crezându-se mare șmecher, managerul Barbu oferă rezolvarea situației:

„…este necesar instituirea unei conduceri militare după modelul instituțiilor medicale”.

Laș fiind, Barbu nu ne spune: cum de au ajuns TOȚI angajații TAROM să fie neprofesioniști? Prin „TOȚI” înțelegem să-i includem și pe cei care au salarii cuprinse între 10.000 de lei și 36.000 de lei pe lună și conduc destinul TAROM, cum sunt:

 • George Barbu, dir. gen. CEO – 37.000 lei/lună
 • Augustin Mihai Duțulescu – 36.131 lei
 • Florin Susanu – 28.282 lei
 • Cristian Anghel – 26.477 lei
 • Ileana Daniela Dragne – 24.711 lei
 • Cristian Gabriel Dona – 21.543 lei
 • Alfred Ghergan – 21.182 lei sau
 • Claudia Crăiță – 17.523 lei

Din MARELE PLAN de SALVARE a Companiei TAROM au mai rămas DOUĂ pagini. Ei bine, în pagina 3 și într-o jumătate din 4, George Barbu arată de ce a fost pus în funcția de director general al TAROM și ce se dorește de la el: o TICĂLOȘIE MAXIMĂ.

Iată paginile 3 și 4:

Pagina 3 din Ticăloșia lui Barbu
Pagina 4 din Ticăloșia lui Barbu

Desigur, mulți dintre dumneavostră ați înțeles că este un tipic „bla, bla, bla” managerial scris de un incompentent, care trebuia să propună și el ceva.

Aparent, așa este. Barbu scrie mult „bla, bla, bal” în cele 14 puncte. DAR hai să citim cu atenție punctele 5, 6 și 12. Să le analizăm pe rând:

La PUNCTUL 5 managerul Barbu propune:

„Eficientizarea Direcției Tehnice și crearea premisei de a deveni un CENTRU de PROFIT…”

Ce însemană CENTRU de PROFIT? Scoaterea acestei direcții din TAROM, iar angajații/tehnicienii să-și asigure salariile din manopera serviciilor efectuate pentru TAROM precum și pentru alte companii. Evident, în această afacere TAROM să păstreze hangarele, utilajele și piesele de schimb!

Efectul? Din cauza costurilor mari cu chiriile, utilajele și piesele de schimb, în câteva luni Divizia CENTRU de PROFIT va fi doar pe pierderi, se va dizolva iar TAROM va trebui să achiziționeze mentenanță de la alte companii aviatice! Este exact ce și-a dorit fostul director general Wolf și nu a reușit.

La PUNCTUL 6, lucrurile stau la fel de catastrofal din punct de vedere financiar, ca la punctul 5: Barbu dorește să renunțe la anumite rute. În favoarea cui? În loc să trimită cât mai mult în aer avioanele din flotă, Barbu le vrea la sol, iar conform PUNCTULUI 14, să le vândă!

Lângă premierul Orban, Ambasadorul Cord Meier-Klodt: „Solidaritatea şi prudenţa sunt acum principii esenţiale. Germania va prelua în iulie preşedinţia Consiliului UE şi o mai mare responsabilitate faţă de Europa în această perioadă plină de încercări. România este alături de noi, ca partener şi prieten”.

În fine, iată și propunerea ticăloasă a lui George Barbu, de la PUNCTUL 12 – vânzarea PATRIMONIULUI:

„Vânzarea titlurilor de participații deținute la alte companii și de bunuri imobile…”

Iar paranteza din PUNCTUL 12 face toți banii:

„… și sediul adiministrativ și terenul aferent, în valoare de 5,5 milioane dolari”.

Cine credeți că face presiuni uriașe pentru ca TAROM să vândă „sediul administrativ și terenul aferent, în valoare de 5,5 milioane de dolari”? Ambasadorul Germaniei la București Cord Meier-Klodt! Pentru cine face lobby Meier-Klodt? Ați ghicit: pentru Lufthansa!

Președintele Iohannis și Ambasadorul Meier-Klodt

Bulibășeala salariilor

În 20 mai, „noaptea, ca hoții”, directorul general Barbu și directorul de personal Crăiță le-au trimis angajaților e-mailuri în care îi repartizau în „șomaj tehnic”, începând cu… 20 mai.

Dimineața, după câteva cafele și după ce au fost atenționați că au produs o bulibășeală în administrarea personalului, Barbu o pune pe Crăiță să împrăștie printre angajați un mesaj în care revine asupra trimiterii în „șomaj tehnic” al celor care erau în concediu de odihnă sau au depus cereri începând cu data de 20 mai.

Iată mesajul lui Crăiță, după ce anagajații aflați în concediu de odihnă fuseseră anunțați noaptea, printr-un e-mail, că au intrat în „șomaj tehnic” începând din momentul primirii e-mailului:

E-mailul lui Crăiță din 20 mai 2020!

P.S.1. Dacă în viziunea unor țuțări lacomi și ipocriți puși șefi peste instituțiile statului pe salarii imense Armata este bună peste toate funcțiile de manager, atunci ne putem aștepta ca DEMOCRAȚIA cucerită cu sânge în decembrie ’89 să fie aruncată la gunoi și ROMÂNIA să intre sub o DICTATURĂ MILITARĂ?! SECUNDA face o altă propunere: să-i trimitem la galere pe acești incapabili și să le confiscăm averea obținută prin fraudă și estorcare!

P.S.2. SECUNDA publică toate punctele de vedere exprimate în scris și trimise la Redacție de către persoanele cuprinse în SAGA TAROM.

– VA URMA –

Citiți și alte episoade…

Episodul 4. Pilotul manager Barbu anunță șomaj tehnic la TAROM!
Episodul 3 TAROM. Noi DOCUMENTE în EXCLUSIVITATE. Pentru șefimea plătită regește, care ne amenință cu Justiția: Bani publici = Interes public!
Episodul 2. EXCLUSIVITATE-DOCUMENTE! Salarii regești pentru directorii care falimentează TAROM!
DOCUMENT-EXCLUSIVITATE. Șomaj tehnic de lux: Angajații TAROM vor primi 75% din salariul de ÎNCADRARE!
1K Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv