Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, vine în vizită oficială în România /

Breaking News:

Alina Albu, propusă de Predoiu șefă la DIICOT, a primit aviz NEGATIV de la CSM, a fel ca Hosu în 2020

Alina Albu, propusă de ministrul Justiției, Cătălin de Predoiu, pentru funcția de procuror-șef al DIICOT, a primit aviz negativ, joi, de la Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Exact la fel s-a întâmplat în urmă cu 3 ani, în cazul Giorgianei Hosu, însă nici Predoiu, nici președintele Klaus Iohannis nu au ținut cont de avizul negativ al CSM, iar acesta din urmă a numit-o în funcție la șefia DIICOT.

Numirea s-a făcut de către Iohannis în 20 februarie 2020, în ciuda faptului că soțul ei, Dan Hosu, era judecat pentru fapte de corupție.

Iar inevitabilul s-a produs: după 8 luni, în septembrie 2020, Giorgiana Hosu a demisionat forțat, după ce soțul ei a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, la instanța de fond – Tribunalul București.

Ulterior, Hosu s-a pensionat, la numai 48 de ani, obținând pensie specială.

Fosta șefă a DIICOT, Giorgiana Hosu, se pensionează la 48 de ani. CSM a dat ok-ul și l-a trimis la Iohannis
Predoiu a pus cruce alegerilor pentru un nou șef al DIICOT, declanșate de Stelian Ion

Încercarea ministrului succesor al lui Predoiu la Justiție, Stelian Ion (USR), de a duce la bun sfârșit o nouă procedură de numire a fost blocată, în anul următor, de premierul de atunci Florin Cîțu. Acesta l-a revocat intempestiv pe stelian Ion, la sfârșitul verii lui 2021, chiar înainte de anunțarea candidatului selectat.

Inițial, procedura fusese suspendată de ministrul interimar al Justiției, Lucian Bode (PNL), care acum conduce Afacerile Interne, în Guvernul Ciucă.

Întreg procesul a fost anulat, iar de atunci Iohannis și Predoiu nu s-au grăbit să reia procedurile, preferând conducere interimară. 

De atunci, Predoiu a numit-o procuror-șef interimar pe Oana-Daniela Pâţu, care îi fusese adjunctă Giorgianei Hosu.

Avizul negativ al CSM este unul consultativ, astfel că Iohannis o poate numi pe Alina Albu la șefia DIICOT.

DOCUMENT. Raportul GRECO, despre numirea șefilor DNA, DIICOT și PÎCCJ: „Noua lege îi lasă în continuare un rol important ministrului Justiţiei”

În urmă cu cinci ani, Iohannis declara, aflat în campanie electorală pentru un nou mandat, că „într-o Românie normală procurorii-șefi nu pot fi numiți fără avizul CSM”. 

USR îi amintește lui Iohannis ce a promis: Într-o Românie normală, procurorii șefi NU pot fi numiți fără avizul CSM
0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv