Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

EXTERNE: VIDEO. LIVE. Cutremure în Turcia şi Siria: Sute de morţi şi răniţi / POLITICĂ: Moțiunea simplă împotriva ministrului Bode, citită în penul Camerei Deputaților / Va fi votată miercuri / ANM: Vremea se încălzește, dar nopțile rămân geoase /

Breaking News:
Președintele Iohannis are încredere mai multă în ministrul Predoiu decât în competența membrilor CSM

VIDEO. Iohannis justifică în mod surprinzător numirea șefilor de parchete: Avizul CSM-ului mi s-a părut parţial destul de superficial

Președintele Klaus Iohannis are mai multă încredere în ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, decât în competența membrilor CSM. Șeful statului a justificat în mod surprinzător motivul care l-a determinat să le numească pe Gabriela Scutea în funcția de procuror general al României și pe Giorgiana Hosu în cea de procuror-șef la DIICOT, în ciuda faptului că acestea primiseră aviz negativ de la Secția pentru prourori a Consiliului Superior al Magistratorii (CSM).

“Având în vedere că am avut, pe de o parte, propunerile ministrului, pe care le-am găsit foarte bine elaborate, foarte bine motivate şi, pe de cealaltă parte, avizul CSM-ului, care mi s-a părut parţial destul de superficial, am considerat corecte propunerile făcute de domnul ministru Predoiu şi i-am numit pe cei trei candidaţi pe funcţie”, a declarat şeful statului, joi, la Bruxelles.

Întrebat de ce consideră avizul CSM “superficial”, Iohannis a răspuns: “Vă rog să citiţi avizele şi o să vă daţi seama imediat”.

Despre recomandarea MCV de a se ține cont de avizele CSM la numirea procurorilor șefi, Klaus Iohannis a replicat: „Recomandarea spune să se țină cont de avize și am ținut cont de avize, am citit, mi-am făcut timp”.

El susține că era presat de oficialii europeni să încheie interimatul la marile parchete: “Se ajunsese deja la o perioadă foarte lungă de interimat, care nu a permis procurorilor să-şi facă treaba aşa cum trebuie în toate situaţiile. O conducere interimară întotdeauna are acest efect asupra unei instituţii”.

Preşedintele i-a apreciat pe procurorii numiţi de el. “M-am bucurat că selecţia organizată de domnul ministru Predoiu a scos la iveală trei candidaţi pe care îi consider foarte buni şi mi-a făcut mare plăcere să-i numesc pe funcţie”, a mai declarat el.

Iohannis le-a numit procuror-șef pe Gabriela Scutea și Giorgiana Hosu, în ciuda avizului negativ al CSM
USR îi amintește lui Iohannis ce a promis: Într-o Românie normală, procurorii șefi NU pot fi numiți fără avizul CSM
Orban îi ia apărarea lui Iohannis: Și Kovesi a avut aviz negativ de la CSM
312 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv