Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: USR, Forța Dreptei și 2 PNL-iști au atacat la CCR legea pe care Guvernul Ciolacu și-a asumat răspunderea / Moşteanu: „Am blocat proiectul, nu va creşte niciun fel de taxă” / 

Breaking News:
Încă o tânără „specială” va încasa pensie uriașă, în timp ce coaliția PNL-USR PLUS UDMR a uitat de promisiunile din campanie și din programul de guvernare...

Fosta șefă a DIICOT, Giorgiana Hosu, se pensionează la 48 de ani. CSM a dat ok-ul și l-a trimis la Iohannis

Fosta șefă a DIICOT, Giorgiana Hosu, se pensionează la 48 de ani (împlinește 49 de ani peste câteva luni), după ce a demisionat intempestiv, anul trecut, la numai câteva luni de la numirea în funcție, în urma condamnării soțului ei, Dan Hosu. la 3 ani de închisoare cu suspendare, în primă instanță.

Giorgiana Hosu este succesoarea infractoarei Alina Bica la șefia DIICOT, aceasta din urmă fiind condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare pentru favorizarea infractorului și, în prezent, fugită din țară în Italia, unde a găsit sprijin la autoritățile judiciare, care refuză să o extrădeze.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) i-a aprobat, marți, cererea și i-a trimis propunerea președintelui Klaus Iohannis.

Secţia pentru procurori a CSM a hotărât în unanimitate înaintarea către preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, începând cu data de 01.07.2021, a Giorgianei Hosu.

Giorgiana Hosu a „greșit” instanța

Ca procuror-șef al DIICOT, Giorgiana Hosu s-a remarcat prin faptul că un subaltern al ei au clasat dosarul „10 August” și apoi s-a pensionat. După o lună și jumătate, la presiunea publică și la solicitarea președintelui Iohannis, ea a solicitat redeschiderea dosarului, dar a depus  intenționat la o instanță greșită – Curtea de Apel București, în loc de Tribunalul București – cererea de redeschidere parțială a anchetei.

Este greu de crezut că un procuror de rang înalt, cum este Giorgiana Hosu – care s-a ocupat personal de dosar, până când președintele Klaus Iohannis a numit-o în funcția de șefă a DIICOT, pe 20 februarie 2020 – nu știa că instanța competentă este Tribunalul București.

Giorgiana Hosu a demisionat de la șefia DIICOT, după ce soţul ei a fost condamnat la închisoare
Motivarea judecătoarei confirmă: Fosta șefă a DIICOT, Giorgiana Hosu, a pus cruce dosarului „10 august”
97 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv