Cristi Danileț este propunerea USR pentru a fi judecător la Curtea Constituțională, în locul lui Valer Dorneanu, căruia îi expiră mandatul în 26 de aprilie.

Danileț a fost exclus din magistratură de Secția pentru judecători a CSM, în decembrie 2021, pe motiv că a postat pe TikTok două filmulețe în care era protagonist.

Într-o postare pe Facebook, USR transmite că Danileț este „judecătorul care a luptat neîncetat pentru independența Justiției și a rezistat în fața presiunilor și abuzurilor venite din partea unui sistem care vrea să controleze justiția”.

Publicăm integral postarea:

„Judecătorul Cristi Danileț este propunerea USR pentru Curtea Constituțională.

Este judecătorul care a luptat neîncetat pentru independența Justiției și a rezistat în fața presiunilor și abuzurilor venite din partea unui sistem care vrea să controleze justiția.

CCR are nevoie de un judecător liber, independent și pro-european, nu de Valer Dorneanu, omul propagandei Sputnik.
USR consideră că omul cel mai potrivit pentru a apăra ordinea constituțională, democrația, separarea puterilor în stat, libertatea cuvântului, independența Justiției este Cristi Danileț”, se arată în postarea de pe Facebook a USR.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a declanşat, luni, procedurile pentru numirea unui judecător la Curtea Constituţională, pe locul actualului preşedinte, Valer Dorneanu, susținut de PSD și căruia îi expiră mandatul. Însă este greu de crezut că Marcel Ciolacu va accepta propunera USR.

Dorneanu și Mona Pivniceru își iau adio de la CCR, după 9 ani; PSD și PNL numesc noi judecători

Urmează să mai plece din funcție alți doi judecători ai CCR, Mona Pivniceru și Daniel Morar. Numirile vor fi făcute de Senat și de președintele Klaus Iohannis.

O nouă amânare a judecării contestației lui Danileț la excluderea sa din magistratură
 
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version