Președintele Klaus Iohannis a ignorat avizul negativ dat de Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) și a numit-o pe Alina Albu în funcția de procuror-șef al DIICOT, așa cum i-a propus-o ministrul PNL al Justiției, Cătălin Predoiu.

Alina Albu, propusă de Predoiu șefă la DIICOT, a primit aviz NEGATIV de la CSM, a fel ca Hosu în 2020

Iohannis promitea în campania electorală exact contrariul: „Într-o Românie normală procurorii-șefi nu pot fi numiți fără avizul CSM”

În urmă cu cinci ani, Iohannis declara, aflat în campanie electorală pentru un nou mandat, că „într-o Românie normală procurorii-șefi nu pot fi numiți fără avizul CSM”. 

USR îi amintește lui Iohannis ce a promis: Într-o Românie normală, procurorii șefi NU pot fi numiți fără avizul CSM

Însă aceasta nu este prima abatere a lui Iohannis. La fel a procedat și în urmă cu trei ani, în februarie 2020, când a plasat-o șefă la Parchetul Antimafia pe Giorgiana Hosu, în ciuda avizului negativ al CSM și a faptului că soțul acesteia, Dan Hosu, era judecat pentru corupție. 

Iar inevitabilul s-a produs: după 8 luni, în septembrie 2020, Giorgiana Hosu a demisionat forțat, după ce soțul ei a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, la instanța de fond – Tribunalul București.

După nici un an, Hosu s-a pensionat, la vârsta de numai 48 de ani, obținând pensie specială.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version