Curtea de Apel Alba Iulia a amânat din nou pronunțarea pe contestația judecătorului Cristi Danileţ la hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) prin care a fost exclus din magistratură, în 13 decembrie 2021.

Această instanță mai amânase o dată decizia, în 28 februarie. Acum, judecarea a fost plasată pentru luni, 7 martie.

Contestația a fost plimbată prin instanțe, după ce Curtea de Apel Cluj a decis de trei ori strămutarea dosarului. Două încercări de declinare a competenței au eșuat, pe 30 decembrie 2021 şi 19 ianuarie 2022, fiind respinse de ÎCCJ.

A treia însă, în 18 februarie, a reușit, dosarul fiind pasat la Curții de Apel Alba Iulia.

„Declină competenţa de soluţionare a cererii formulate de reclamantul Danileţ Cristi Vasilică, în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Superior al Magistraturii, prin care se solicită suspendarea, până la pronunţarea instanţei de fond, a executării hotărârii nr. 1537 din 14 decembrie 2021, adoptate de CSM – Secţia pentru judecători, în favoarea Curţii de Apel Cluj – Secţia a III-a contencios administrativ şi fiscal”, se arăta în decizia din 7 februarie a instanţei supreme.

În decizia din 30 decembrie, Curtea de Apel Cluj a sesizat Curtea Constituţională cu o excepţie ridicată de CSM, cu privire la neconstituţionalitatea dispoziţiilor art.14 alin.1 din Legea 554/2004 a contenciosului administrativ, coroborat cu art. 62 alin.1 lit. e din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor raportat la art.134 alin.3 din Constituţia României, prevederi care se referă la suspendarea de către instanţe a unui act administrativ, până la soluţionarea pe fond a cauzei.

În 13 decembrie 2021, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a decis excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ de la Tribunalul Cluj, pentru „manifestări pe care le-ar fi avut pe mai multe reţele de socializare”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version