Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Amenzile mărite pentru lipsa rovinietei se aplică de sâmbătă, 20 august / POLITICĂ: Premierul Ciucă și ministrul Energiei, Virgil Popescu, analizează la Sinaia reglementarea prețurilor la energie așa cum cere PSD / 

Breaking News:

Stelian Ion: Dosarul „10 august”, la limita noţiunii de durată rezonabilă de soluționare

Soluţionarea dosarului „10 august” se află „la limita noţiunii de durată rezonabilă”, a declarat, marți, ministrul Justiției, Stelian Ion.

„Am aşteptarea unei anchete corecte, rapide şi în urma căreia să aflăm adevărul foarte clar în dosarul ’10 august’. Cred că suntem la limita noţiunii de durată rezonabilă de soluţionare a acestui dosar. Trei ani de zile în care opinia publică a aşteptat o soluţie în acest caz reprezintă o perioadă lungă de timp şi există o dezamăgire legată de faptul că s-a poticnit acest dosar”, a declarat Stelian Ion, într-un comunicat de presă.

În 16 aprilie, Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis definitiv redeschiderea dosarului „10 August”, grație unuia dintre protestatarii agresați. Este vorba despre Ioan Crăciuneanu, care a depus plângere și i-a fost acceptată.

CAB a dispus DEFINITIV redeschiderea dosarului „10 August”, grație unuia dintre protestatarii agresați

Decizia pronunţată de judecătorul Ghita Ciprian Alexandru a venit la o lună și jumătate de la sentința Tribunalului București, care hotărâse contrariul.

Tribunalul București a respins DEFINITIV redeschiderea dosarului „10 August”

Dosarul fusese clasat în iunie 2020, iar șefa de atunci a DIICOT, Giorgiana Hosu, a cerut de formă instanței redeschiderea anchetei:

Motivarea judecătoarei confirmă: Fosta șefă a DIICOT, Giorgiana Hosu, a pus cruce dosarului „10 august”

Ministrul Stelian Ion a amintit că dosarul redeschis se află la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde se judecă solicitări prin care se cere să se constate că s-a tergiversat soluţionarea.

„Dacă instanţa va considera că s-a depăşit durata rezonabilă, se va stabili o bornă în timp până când ar trebui să se finalizeze acest dosar. Am convingerea că dosarul ’10 august’ nu va avea soarta altor dosare, precum al Mineriadei sau al Revoluţiei, şi vom putea afla curând adevărul”, a mai transmis el. 

198 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv