Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

GREVĂ în Educație: Profesorii resping voucherele sociale transformate de Guvern în „prime” / POLITICĂ: Ciucă a anunțat că nu își mai depune mandatul de premier / Rotativa se amână sub pretextul grevei în Educație / Motivul real este că trocul PNL-PSD este în aer / 

Breaking News:
FOTOGRAFII și date tehnice! Un “cinematograf” militar SF grandios este  Centrul de Comandă al Pentagonului ruşilor

Bârlogul Ţarului Putin

Cu toții ne-am întrebat cum o arăta “bârlogul ursului” sau, mai tehnic spus, Centrul de Comană al Kremlinului. În noul contex al luptei pentru supremaţie izbucnit între ţările membre NATO şi RUSIA, SECUNDA vă satisface curiozitatea firească și vă oferă date tehnice și imagini din interiorul “Pentagonului Rusiei”.

De fapt, din noul Centru de Comandă al grandomanului Vladimir Putin, care va decide în ce direcţie poate să fie trimisă o rachetă cu rază medie sau lungă de acţiune, un submarin nuclear, un portavion, o bombă atomică!

Un buncăr ultramodern inexpugnabil – ne transmit “piariștii” Ţarului. Nimic mai înfricoșător și înspăimântător din punct de vedere militar pentru România, țară membră a NATO.

Efectul de SPAIMĂ

După ce veți vedea fotografiile, probabil vă veți întreba de ce a permis președintele Rusiei, Vladimir Putin, ca lumea să ia contact cu Bârlogul Ţarului, ultramodernul Centru de Comandă ascuns în catacombele Ministerului Apărării și construit într-o viteză sonică – doi ani -, fiind dat în folosință în noiembrie 2015?

Piticul Atomic a dorit ca, prin difuzarea fotografiilor, a unor date tehnice și clipuri video, toată lumea să-i vadă măreția și să ia aminte! Rămâne de văzut dacă efectul dorit, de spaimă, s-a însămânțat în mințile oamenilor; dacă spaima a luat locul rațiunii sau a fost doar o joacă de piariști.

Pentagonul rusesc

Clădirea care găzduieşte Centrul de Coamandă, Ministerul Apărării Rusiei, are 14 etaje, se întinde pe câteva sute de metri pe malul râului Moscova şi este legată de Kremlin printr-un sistem subteran lung de 2 kilometri.

Labirintul de tunele dintre Kremlin și Ministerul Apărării, dar și porțile aeriene de ieșire au fost concepute pentru evacurea înalților demnitari și punerea lor la adăpost în caz de conflict planetar.

Piariştii lui Putin afirmă cu emfază că Pentagonul rusesc este mult mai bine fortificat împotriva atacurilor armate decât Pentagonul original. Impozantul Minister este prevăzut cu mai multe heliporturi pentru elicoptere de ultimă generaţie, special amenajate pentru a deservi Bârlogul Țarului.

Grandoare pentru megaloman

Pentru a da o notă de respect față de poporul rus, președintele Putin și-a înregistrat noul Centru de Comandă sub numele pompos de “Centrul Național de Apărare și Control” (NDCC – prescurtarea rusească).

Vladimir Putin avea și de ce să gâdile orgoliul poporului rus: conform estimărilor specialiștilor în domeniu, Țarul Putin a cheltuit câteva miliarde de dolari ca să construiască Centrul de Comandă în pântecele Ministerului Apărării.

Iar rapiditatea cu care l-a construit, în doi ani – lucrările au început în mai 2013 și s-au finalizat în noiembrie 2015 -, spune foarte multe despre mobilul care la determinat pe Putin să realizeze acest centru: putere, tehnologie, securitate, toate să genereze respect dar și spaimă.

Un Centru de Comandă grandios pentru megalomanul președinte Vladimir Putin.

Foto – Alexei Nikolsky/SPUTNIK

Pânza de păianjen virtuală

Aşa după cum lesne se poate observa în fotografiile prezentate de noi, centrul de comandă NDCC condus de Ţarul Putin este o sală ultrasecurizată, situată adânc în catacombele Pentagonului rusesc – Ministerul Apărării.

Amfiteatrul de comandă este de dimensiuni megalomanice, tipic comuniştilor.

Practic, este o uriaşă sală de cinema cu două balcoane, dotată cu ecrane imense – 180 de grade de ecran panoramic.

Parterul Centrului de Comandă este pânza de păianjen a armatei ruse, o pânză virtuală controlată de 120 de calculatoare ultraperformante, operate de militari specializați pe domenii.

Ecranul cu partiții – imagini în timp real de pe camerele amplasate pe căștile militarilor ruși, pe tancuri și avioane și imagini din satelit. Pe monitoarele gigant alb/negru Putin vede în timp real efectul bombelor trase din avioane!

Pereți din palsmă

Pe imensele plasme, Putin poate viziona imagini captate din satelit cu o fidelitate Full HD, în care se pot distinge foarte bine feţele combatanţilor!

De asemenea, pe anumite partiţii de pe ecranul panoramic se mai pot urmări, în timp real, imaginile transmise direct de pe teatrele de luptă, de pe căştile soldaţilor sau de pe cele montate pe maşinile de luptă terestre, din avioanele de vânătoare și chiar imagini primite de pe rachete cu momentul și locul impactului!

Pe acest ecran panoramic al “cinematografului militar” a urmărit în timp real Ţarul Putin atacurile ruşilor asupra teritoriilor ISIS din Siria, atacuri efectuate de avionele de luptă TU-95 spranumite “Ursul” şi TU-160, poreclite “Blackjack”.

După cum se poate vedea, există și un balcon de relaxare, o zonă rezervată oaspeților. Dar și aici, fiecare fotoliu din piele este prevăzut cu un terminal personal.

Observație. Din imagini și din ce se știe, nu e clar ce obligații au avut toți cei 120 de militari plasați în fața calculatoarelor. Se presupune că în timpul unui atac nucelar, cei 120 de operatori ar avea fiecare rolul său, dar în situația dată a fost doar o mizanscenă pentru sesiunea de fotografii iar sala a fost folosită doar ca un cinematograf uriaș!

Putin in Rotonda (1)
Țarul Putin în Rotonda cibernetică

Supercalculatoare pentru o superputere

Toate calculatoarele  din Centrul de Comandă sunt de concepţie rusească – cum altfel! “Piariştii” militari ţin să ne informeze că aceste computere rulează pe Linux programe speciale de spionaj şi telemetrie, dezvoltate de programatorii ruşi. Calculatoare au o putere de prelucrare a datelor de 3 ori mai mare de cât cele folosite de Pentagon şi o capacitate de stocare de 15 ori mai mare.

Bârlogul Țarului mai este dotat cu un supercalculator ce permite rularea la viteze supersonice a modelelor matematice elaborate pentru jocuri de război. Aceste calităţi deţinute de computerele Pentagonului rusesc permit strategilor lui Putin să mute în avans pe tabla de şah a războiului.

Puteri nelimitate

Harta Centrului de Comandă abundă din “anticamere”, unele rotunde… intime. Una dintre “Rotonde” este pe măsura “cinematografului militar rusesc”: ecranul panoramic are 360 de grade iar calculatoarele sunt operate de cei mai buni militari din domeniul lor – așa ne asigură piariștii lui Putin. Alte încăperi sunt concepute pentru a satisface toate nevoile strategilor militari.

Noul Centru de Comandă îl înlocuiește pe cel vechi, care avea doar statutul de Stat Major al Armatei. Noul centru are mai multe atribuții, fiind folosit și pe timp de pace.

Bârlogul Țarului are acum trei centre de control: al forțelor nucelare, al răboiului clasic și al activităților militare curente, cum ar fi bombardarea Siriei.

Conflictul ruso-turc

O altă încăpere din Centru de Comandă pare să aibă un rol mult mai practic, adică mai puțin spectaculos, dar extrem de folositor în timp real. Camera pare că este, spun specialiștii militari, centrul de control pentru activități zilnice.

Și această sală din ansamblul cavernos este dotată cu calculatoare performante, „pereți din plasmă” și corpuri de iluminat de ultimul răcnet în materie de design.

Din imagini se presupune că una dintre camere ar fi centrul de comandă pentru luptele aeriene. De aici se crede că în 24 noiembrie 2015 s-a comandat misiunea avionului de vânătoare care a produs incidentul de război dintre Rusia și Turcia, de la granița cu Siria.

Wearing a flying gear Russian President Vladimir Putin holds his souvenir, a mock-up of a supersonic Tu-160 strategic bomber, at an airfield near the northern city of Murmansk, Russia shortly after landing there aboard a Tu-160, Tuesday, Aug. 16, 2005, with the bomber crew in the background. After attending the Moscow International Air Show Tuesday, the 52-year-old Russian leader donned a helmet and an air force jump suit, then boarded a sleek white Tu-160 bomber taking off for a training mission that included supersonic flight and launching a cruise missile over the Arctic. (AP Photo/ITAR-TASS, Presidential Press Service, Alexei Panov)
Țarul Putin și macheta bombardierului TU-160

Mesajul lui Putin

Este clar acum pentru toată lumea că Rusia încearcă să-și modernizeze Armata, după decenii de relaxare. Noul drum pornit de Țarul Putin începe cu noul Centru de Comandă, care are mai multă putere tehnologică și legislativă decât cel vechi.

Este, dacă vreți, o reacție a lui Putin la sancțiunile internaționale cauzate de invadarea Crimeii, dar și la declinul economic înregistrat de Rusia, generat în primul rând de deprecierea prețului la gaze, dar și la petrol.

Ne convine sau nu, spectacolul media regizat de Țarul Putin cu ocazia inaugurării noului Centru de Comandă poate fi perceput ca un mesaj cinic, ca o etalare a capacității militare deținută de Rusia, ce se vrea a fi impresionantă. Practic, e tot ceea ce contează!

Russian President Vladimir Putin, second right, flanked by Defense Minister Sergei Shoigu, third right, and Chief of the General Staff of the Russian Armed Forces Valery Gerasimov, right, attends a meeting on Russian airspace forces' activities in Syria, as he visits the National Defense Control Center in Moscow, Tuesday, Nov. 17, 2015. (Alexei Nikolsky/SPUTNIK, Kremlin Pool Photo via AP)
Președintele rus Vladimir Putin este flancat în dreapta de ministrul Apărării, Serghei Șoigu și în stânga de șeful Statului Major General al Forțelor Armate ruse, Valeri Gerasimov
256 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv