Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Nicușor Dan a câștigat fotoliul de primar general al Capitalei cu 47,2% din voturi (exit-poll) / Gabriela Firea a obținut numai 39% din voturi /

Breaking News:
 

Numirea şefului DNA, mai importantă decât cea de la Parchetul General

De câteva zile, disperarea a atins cote maxime, inimaginabile la unele posturi de televiziune aservite puterii actuale. Reporterii şi realizatorii nu mai sunt profesionişti, nici măcar meseriaşi, sunt pitecantropi urlători, vipere cu veninul la vedere, dezechilibraţi mintal acceptaţide CNA – acest organism considerat protecţionist pentru ochii şi urechile noastre, dar care a ajuns oligofren şi a fost părăsit de orgasmul decizional.

Laura Codruţa Kovesi enervează la culme politicienii puşcăriabili
Laura Codruţa Kovesi enervează la culme politicienii puşcăriabili

De fapt, acum se pune întrebarea „Cine pe cine slujeşte: antenele pe politicieni sau politicienii antenele?”. Că de un lucru sunt sigur: nici antenele, nici politicenii nu servesc interesul poporului! Iar concertul dezbaterilor insipide continuă cu o înverşunare cinică, greu de egalat de viitorime.

De la prima oră a dimineţii de luni, împunsăturile dintre Ponta şi Antonescu s-au transformat, subit, în informaţii de interes naţional: se sparge sau nu USL, va fi sau nu Kovesi şefă la DNA? Pentru unii, divergenţele sunt înţelese drept un simplu joc de glezne; pentru alţii, tropăit de bocanci.

Pentru mine este un meci politic pe viaţă şi pe moarte între aripa Voiculescu, cea fără nici o responsabilitate administrativă, dar cu Felix trimis în judecată şi alţi parlamentari de vârf cercetaţi penal, şi Ponta – singurul unionist care răspunde în faţa UE.

Kovesi poate că nu este cea mai bună dintre procurorii României, dar ea, ca şi Daniel Morar, au probat deja în faţa Europei prin activitatea de până acum.

Ponta nu îl vrea sub nici o formă pe Morar la PÎCCJ,  iar Băsescu a acceptat şi l-a numit încă de pe acum la Curtea Constituţională, ca să-i dovedească premierului că se ţine de cuvânt  – şi, totodată, să-i dea elan. Totuşi, preşedintele mai are reţineri – dovadă prelungirea mandatului lui Morar, până în iunie, la şefia Parchetului General!!!

Acum rămâne ca Victor Ponta să-şi ţină făgăduiala, numind-o pe Kovesi la şefia DNA. Pentru români – chiar şi pentru cei 11 milioane care nu au dat pe la urne în decembrie 2012 -, Direcţia Naţională Anticorupţie este infinit mai importantă decât Parchetul General. Au înţeles că, spre deosebire de PÎCCJ, care anchetează şi infractori de drept comun, DNA stă cu ochii numai pe politicieni, autorităţi publice, funcţionari. Adică pe cei care huzuresc pe banul public şi nu le ajunge, vor mai mult şi încalcă legea, considerându-se mai presus de ea.

La ora 16.00, Crin Antonescu a ieşit „pe sticlă” să domolească spiritele înverşunateale jurnalistelor isterice, împinse spre ridicol de patronii televiziunilor ahtiate de mahalagism. „Nu se sparge USL”, „Nu o vreau pe Kovesi şefă la DNA”, „Nu mă cert cu Ponta!”, a spus răspicat Antonescu.

La ora 17.00, premierul Victor Ponta a ieşit şi el publicsă explice ce spune de mai multe zile: „Voi propune la DNA şi PÎCCJ şefi acceptaţi de CSM şi preşedinte, altfel nu!”, „Eu nu l-am vrut pe Morar, iar Băsescu a acceptat!”. Odată lămurite lucrurile, prim-ministrul a ţinut să puncteze emfatic ceva nou: „Fac compromisuri cu Băsescu pentru binele României”!!!

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv