Vicepremierul Dan Barna (USR PLUS) a declarat luni, după ședința coaliției la guvernare, că nu s-a pus în discuție revocarea de către premierul Florin Cîțu (PNL) a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, după scandalul evacuării pacienților de la Spitalul Foișor din București.

„Mesajul e unul foarte simplu: coaliţia merge mai departe, coaliţia este asumată pe reformele pe care le-am propus în programul de guvernare. Continuăm în această structură, pentru că este foarte important ca acest Guvern să-şi îndeplinească programul de guvernare. A fost o discuţie… discuţia firească, de altfel, a coaliţiei, am discutat despre Radio şi TVR, despre schema HORECA, am discutat, evident, şi despre subiectul legat de situaţia de la Sănătate. Există o susţinere la nivelul actualului ministru Vlad Voiculescu, care se va reflecta, bineînţeles, şi în perioada următoare. Vlad continuă la Ministerul Sănătăţii, nu a fost niciun moment în discuţie în coaliţie ideea ca Vlad să fie demis sau să se retragă. Obiectivul general al coaliţiei şi al nostru, al fiecăruia dintre noi, este ca acele obiective pe care le avem în programul de guvernare să devină realitate”, a declarat Dan Barna, luni, la Parlament.

Cîțu nu le dă satisfacție PNL-iștilor care îi cer demisia lui Vlad Voiculescu

Întrebat cum comentează amenințările prim-vicepreședintelui PNL, Ben Oni Ardelean, că îi va cere premierului Cîțu să îl demită pe Voiculescu, Barna a replicat:

Întrebat dacă premierul Florin Cîțu a spus în ședința coaliției cine ar trebui să facă un pas în spate și să se retragă, Dan Barna replicat:

„Nu am discutat despre declarațiile punctuale ale unuia sau celuilalt. Suntem într-o relație mult mai bună de colaborare, ca să fie nevoie de amenințări. (…) Vreau să fie foarte clar: în momentul de față nu există o analiză sau o perspectivă de revocare pe termen scur. Există o susținere la nivelul  coaliției pentru Vlad Voiculescu. (…) Obiectivul nostru eeste ca obiectivele din programul de guvernare să devină realitate”.

PNL-iștii îi cer la scenă deschisă lui Cîțu să-l demită pe Vlad Voiculescu

Despre atmosfera din ședința coaliției, el a spus că a fost „un dialog deschis, un dialog asumat, bărbătesc, pot să spun”.

Despre evacuarea pacienților de la Spitalul Foișor, Barna a declarat: „Lucrurile nu au funcționat asa cum ar fi trebuit, începând cu faptul că ar fi trebuit să existe un cordon de siguranță (din partea jandarmilor prezenți – n.r.) între pacienți și cei strânsși acolo, presă și sper sa nu mai văd astfel de imagini. Situația de la Foișor este în evidenta responsabilitate a celor care au organizat acea evacuare, lucrurile sunt foarte clare. Decizia a fost una corectă, necesară și de la asta trebuie să pornim”.

Voiculescu îi bate obrazul lui Nicușor Dan: „Spitalul Foișor este sub autoritatea PMB. Jumătate din paturi erau libere”
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version