Liderul PNL, Ludovic Orban, a lansat un val de acuzații la adresa ministrului sănătății, Vlad Voiculescu (USR PLUS), luni, după ședința coaliției, în care nu s-a discutat însă revocarea acestuia.

Barna, după ședința coaliției: „Vlad continuă la Ministerul Sănătății, nu s-a discutat ca el să fie demis”

PNL și-a văzut sacii-n căruță: a găsit un singur vinovat, Vlad Voiculescu, pentru evacuarea cu scandal a pacienților de la Spitalul Foișor. Între timp, primarul general Nicușor Dan îl menține în funcție pe managerul spitalului, care a provocat întregul dezastru.

Voiculescu îi bate obrazul lui Nicușor Dan: „Spitalul Foișor este sub autoritatea PMB. Jumătate din paturi erau libere”

Fără a-i pronunța numele ministrului Sănătății, Orban a declarat:

„Privim extrem de îngrijorați la modul în care este gestionat Ministerul Sănătății. Le-am spus clar celor din USR-PLUS că decizia politică a menținerii în funcție a acestuia aparține partidului pe care îl susține. Exigența noastră față de modul în care este condus Ministerul Sănătății e maximă și am transmis că noi susținem foarte clar că atunci când consideră că un ministru afectează buna funționare a Guvernului, premierul are dreptul constituțional de a propune schimbarea acestuia”.

Orban a amenințat că „dacă nu se constată o îmbunătățire a funcționării ministerului, se poate ajunge inclusiv la o schimbare a ministrului”.

PNL-iștii îi cer la scenă deschisă lui Cîțu să-l demită pe Vlad Voiculescu
Totuși, el a recunoscut că decizia finală a premierului Florin Cîțu se ia numai în acord cu USR PLUS, deoarece în Guvern este o coaliție, nu un singur partid.
 
„Fiecare din formațiunile din coaliție trebuie să aibă propria evaluare a miniștrilor săi și când un ministru nu-și face treaba partidul care l-a propus să solicite schimbarea acestuia”, a precizat liderul PNL.
 
Cel care a organizat evacuarea este Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), structură aflată în cadrul Ministerului de Interne condus de ministrul Lucian Bode (PNL), care însă nu a fost deranjat cu nicio critică.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version