Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins definitiv, ca inadmisibile, cererile de revizuire formulate de Parchetul General, anul trecut, a sentințelor de achitare la prima instanță, fără a fi urmate de apel, în dosarele de corupție în care erau judecați fostul deputat PSD Sebastian Ghiţă, fugit în Serbia, dar și fostul senator PNL Tudor Chiuariu.

Gheorghe Giani Stan la depunerea jurământului pentru funcția de judecător al CCR

Cum s-a putut întâmpla minunea? Simplu: actualul judecător CCR Gheorghe „Giani” Stan, pe vremea când conducea Secția specială, a retras apelurile formulate de DNA la sentințele de achitare de la prima instanță – completuri de 3 judecători ale Instanței supreme. 

Secția specială a retras și apelul DNA împotriva achitării Ghiță și a șefilor de Parchet și Poliție Prahova
ÎCCJ a admis retragerea apelului DNA în cazul lui Chiuariu, decisă de Stan de la Secția specială
Stan minte că șeful DNA a fost de acord cu retragerea apelurilor în dosarele lui Chiuariu și Ghiță

Culmea este că CCR a decis, în iulie 2020, că Secția specială nu poate retrage căile de atac.

CCR: Secția specială nu poate retrage căile de atac. Dar Ghiță, Chiuariu și Hrebenciuc au fost salvați

Prea târziu însă! Decizia CCR nu se aplică retroactiv. Și iată cum un procuror ajuns judecător la CCR prin grija condamnatului penal Liviu Dragnea a reușit să salveze doi penali, iar acum să stea pentru 9 ani într-o funcție bănoasă și cu imunitate totală.

De precizat că liberalul Tudor Chiuariu, fost ministru al Justiției în Guvernul Tăriceanu, are o condamnare definitivă de 3 ani și 6 luni cu suspendare, astfel că nu ar mai fi putut primi o pedeapsă cu suspendare, ci doar privativă de libertate.

În noul dosar DNA, privind retrocedarea ilegală a 43.000 de hectare de păduri, cu un prejudiciu de 304 milioane euro, Instanța supremă a anulat toate interceptările care îi inculpau pe cei judecați, între care și Chiuariu, acuzat de constituire de grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi spălarea banilor.

Hrebenciuc și fiul său, condamnați la închisoare alături de Ioan Adam, Paltin Sturdza și Lorand Andras Ordog. Chiuariu a fost ACHITAT!
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version