Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că „este revoltător” ce se întâmplă în „azilele groazei” și a cerut să răspundă „cei vinovați, cu nume și prenume; cei care nu au verificat, cei care au știut și nu au luat măsuri – și aici vorbesc de poziții politice”.

„Chestiunea cu azilele groazei e una foarte complicată. Cred că este o rușine națională. Măsurile care vor fi luate trebuie să taie răul de la rădăcină. E evident că sunt mulți vinovați, dar nu toți pot fi încadrați la fel. Unii sunt vinovați direct – care i-au supus pe bătrâni la rele tratamente. Dar mai sunt și alții. Cum putem să ne imaginăm că funcționează aceste azile fără ca autoritățile de verificare și control să nu știe? Cred că lucrurile vor merge mai departe. Vinovați sunt toți cei care au știut și nu au făcut nimic. Cred că trebuie găsiți toți vinovații”, a spus Iohannis, întrebat de jurnaliștii români la summitul NATO de la Vilnius (Lituania).

Demiterea miniştilor Firea şi Budăi, cerută insistent: „Știau de ororile din azilele de bătrâni”. Cei doi se disculpă, Ciolacu dispune controale
Chestionat dacă ar trebui să demisioneze ministrul Muncii, Marius Budăi, șeful statuui a spus: „Nu știu cine se face vinovat politic, se va vedea”.
AZILELE GROAZEI. Budăi cere de formă sprijinul ONG-urilor, după ce a interzis CRJ să mai intre în centrele unde erau torturați bătrânii

Întrebat cine trebuie să răspundă, iohannis a răspuns: „Cei vinovați, cu nume și prenume. Cei care nu au verificat, cei care au știut și nu au luat măsuri. Și aici vorbesc de poziții politice. E revoltător ca persoane în vârstă sunt tratate cu dispreț, sau chiar mai rău”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version