Liderii coaliției PSD-PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, i-au dat un brânci pe scări (cum ar zice Băsescu), după doar o lună, candidatului Cătălin Cîrstoiu lansat cu mare pompă, pe 20 martie, în cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei.

Cîrstoiu a refuzat să se retragă, punându-le pe masă mandatul. El a fost convocat la sediul Guvernului, luni la ora 17.00, după ce staff-ul coaliției se afla deja în ședință, de la ora 10.00, și a plecat la miezul nopții, fără să le dea vreo declarație jurnaliștilor.

Astfe, după doar o lună.  „doctorul de genunchi” (cum l-a „botezat” Rareș Bogdan) este retras după doar o lună, timp în care nu a reușit să urce de pe locul 3 în preferințele bucureștenilor.

PSD și PNL urmează să anunțe candidați separați, pe Gabriela Firea, respectiv Sebastian Burduja. Coaliția a stabilit ca aceștia să nu se atace în campanie; mai pe românește, să fie doar candidați de formă.

Ciolacu o îngroapă pe Firea, care nu are mari șanse, și le închide gura cârcotașilor care comentează că ea este de fapt „locomotiva” PSD. Firea trebuie să strângă rapid 20.000 de semnături pentru a-și depune candidatura. Dar cu siguranță va rămâne și pe lista de candidați la europarlamentare, după ce OUG de comasare a alegerilor le permite acest lucru – prin grija lui Ciolacu.

Rareș Bogdan a refuzat să candideze din partea marii coaliții, obișnuit să cadă în picioare mereu.

Sebastian Burduja, care nu a reușit să depășească 8% în sondajele de „testare”, se află în Coreea de Sud, cu președintele Klaus Iohannis.

Iohannis – vizită cu Arafat, Tîlvăr și Burduja în Coreea de Sud

Locul 1 înpreferințele bucureștenilor este deținut de Cristian Popescu Piedone (PUSL), conform sondajelor comandate chiar de el. Piedone a fost trimis să pună mâna pe Capitală chiar de omul care „este în tot și în toate”, Dan Voiculescu „Felix”. Triumful acestora este afișat pe față nu numai din partea Antenelor, ci și a unor membri PSD. Antenele au lansat deja informația potrivit căreia Cîrstoiu este vizat de 3 anchete ale ANI: pentru incompatibilitate, conflict de interese și – mai nou – pentru obținerea de venituri nejustificate.

Piedone: „Am depus candidatura pe PUSL la Primăria Capitalei. PSD-ul ar fi înţelept să mă susţină”

Nicușor Dan figurează tot pe locul 1, dar într-un sondaj de opinie comandat de el.

Cîrstoiu rămâne cu tinicheaua de coadă, exprimându-și public convingerea că este normal să dea consultații la clinica privată a soției, deși el este manager la Spitalul Universitar. „Din punctul meu de vedere, eu n-am făcut nimic care să-mi dea impresia că sunt într-o stare de incompatibilitate. (…) Toți colegii mei care ocupă astfel de poziții fac astfel de lucruri, din cauza haosului din sistemul medical indus de ordonanța dată de Vlad Voiculescu. Aceste poziții sunt ocupate de oameni care sunt cineva, nu de neica nimeni, toți fac așa ceva ca să oferim servicii competente pacienților. (…) Consultații la «Anemona» – de câte ori a fost nevoie, de câte ori mi-a fost cerut acest lucru”.

Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu: „Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiile. (…) Perioada de independenţă a apus”
Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu „să răspundă la toate acuzațiile”. „Eu nu i-am cerut lămuriri, dar trebuie să se explice bucureștenilor”
Cătălin Cîrstoiu, reclamat la DNA și ANI de Emanuel Ungureanu
Mihai Enache cere Antifraudei să-i verifice lui Cîrstoiu achizițiile de la clinica privată Anemona Med
Cîrstoiu fuge de jurnaliști, în loc să explice acuzațiile. Ciucă: „Odată clarificările finalizate, va fi o direcţie pe care ne-o vom asuma împreună”
Cîrstoiu: „Nu îmi pun problema să mă retrag. Sunt mizerii din spaţiul public, chiar nu înțeleg această îndârjire”
Cîrstoiu se disculpă, după iritarea lui Ciolacu: „Nu am încălcat legea. Există o hotărâre a ÎCCJ. Mandatul oferit de alianţa PSD-PNL este pe masa coaliţiei”
author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version