Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

GREVĂ în Educație: Sindicatele critică negocierile de formă din partea lui Ciucă și Ciolacu / POLITICĂ: Guvernul a adoptat OUG cu majorările propuse dar refuzate de sindicate / Iohannis: „Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenenle naționale?” /

Breaking News:
EPISODUL 5 - Afacerea Lazăr. Șefii a trei instituții de stat plătiți regește – SRI, ÎCCJ și PG - REFUZĂ să spună în câte cazuri SRI a ACTIVAT articolul 19 din Legea 51/1991, în perioada 2005 - 2017

DOCUMENT! De 36.419 ori au solicitat directorii SRI Dreptul de a Încălca Drepturile Fundamentale ale Omului

Incredibil! Directorii SRI – Maior, Coldea și Hellvig – au demarat într-un an peste 3.600 de dosare având ca subiect cetățeni – români și străini – suspectați că pregătesc un ATAC la Siguranța Națională!
În perioada ianuarie 2005 – 31 august 2017, adică în 12 ani și opt luni, conform unui DOCUMENT OFICIAL remis redacției SECUNDA de către președintele ÎCCJ, s-au APROBAT exact 36.419 solicitări formulate de directorii SRI de ÎNCĂLCARE a Drepturilor Fundamentale ale Omului, sub umbrela articolelor 14-19 din Legea 51, articole care se referă la Siguranța Națională!
Iulia Cristina TARCEA – președintele ÎCCJ
Deși ne oferă o statistică, președintele ÎCCJ refuză să ne spună câte solicitări a înaintat SRI în baza articolului 19 din Legea 51 – legea SRI. În această problemă spinoasă șefii SRI, ÎCCJ și PG s-au pus de acord: secret total!
ULUITOR! Din CONTROL ÎNCRUCIȘAT a rezultat că în perioada 2005 – 2017, cu excepția unui an, avizele ÎCCJ au fost mai numeroase decât cele solicitate de SRI. Doar în 2014, SRI  avut cu 70 de solicitări aprobate mai mult decât cele contabilizate de ÎCCJ! De ce oare “nu se pupă” datele ÎCCJ cu cele ale SRI?!?
ATENȚIE! Din DOCUMENTELE oficiale ale ÎCCJ și din Rapoartele de Activitate ale SRI, toate DATELE din TABELE se referă la articolele 14-19 din Legea 51 – legea SRI.
Maior și Coldea – au cerut, au primit, au folosit…
Citiți aici despre “valoarea” Articolului 19: Legea 51/1991. Importanța procurorului general în DREPTUL SRI de a încălca Drepturile Fundamentale ale Omului
Kovesi și Coldea
Din TABELUL Solicitărilor SRI, un calcul simplu ne spune că SRI a cerut și 11 avize pe zi, media perioadei ianuarie 2005 – august 2017 fiind de peste 7 pe zi.
Noi zicem că este o medie uriașă, care ascunde multe fapte necurate comise de șefii SRI în baza articolelor 14-19 din Legea 51/1991!
Pentru că sintagma Siguranță Națională are o paletă diversă de infracțiuni, de la terorism la distrugerea resurselor naturale, de la crimă organizată la fraude transfrontaliere etc!
Din tabelul de mai jos se observă foarte ușor importanța procurorului general și a președintelui ÎCCJ!
Repetăm o întrebare de 28.240 de dosare: De câte ori s-a jucat cvadrinomul Băsescu-Kovesi-Maior-Coldea în nisip cu articolul 19 din Legea 51 a SRI?
TABELUL Solicitărilor SRI din perioada ianuarie 2005 – 31 august 2017
Transparență și Control – o poveste de adormit copiii
Ca să fim bine înțeleși. Suntem pentru distrugerea din temeli a oricăriei organizații teroriste sau pentru anihilarea oricărui criminal care pune la cale atentate la adresa Siguranței Naționale.
De aceea, suntem pentru DREPTUL SRI de a ÎNCĂLCA Drepturile Fundamentale ale Omului atunci când vorbim despre ATACURI la Siguranța Națională.
Dar vrem o transparență a acestor acțiuni și un CONTROL la sânge, atât cu privire la modul cum au fost acordate aprobările de către PG și ÎCCJ, cât și a rezultatelor acțiunilor întreprinse de SRI sub umbrela articolelor 14-19 din Legea 51/1991.
Să le luăm pe rând, ca să înțelegem cu toții unde ne aflăm și despre ce este vorba în propoziția “DREPTUL SRI de a ÎNCĂLCA Drepturile Fundamentale ale Omului”!
ATENȚIE! O aprobare NU înseamnă o persoană. Printr-o singură solicitare, SRI are în plan să supravegheze mai mulți oameni sau membrii ai aceleiași familii.
Bravul Hellvig și beneficiarul secretelor, președintele Iohannis
TRANSPARENȚA SRI – Ce vorbești, soro, ești bolândă?

Anumite date statistice NU trebuie ținute sub ștampila “secret”. De ce? Pentru simplu motiv că NU devoalează o metodă de lucru, o operațiune, o celulă, Nu pune în pericol de moarte un agent sub acoperire sau NU scoate la lumină vreo informație obținută cu sacrificii și NU trebuie să vadă lumina tiparului.

Iată ce am dorit noi să aflăm de la SRI:

Întrebările SECUNDA pentru Eduard Hellvig, actualul director al SRI

Download (PDF, 115KB)

O simplă statistică și NIMIC mai mult. Și iată ce răspuns am primit de la cel care este plătit regește din impozitele noastre și se ascunde în spatele secretului de serviciu, aici fals revendicat:
Răspunsul bravului șef al SRI, Eduard Hellvig

Download (PDF, 90KB)

Așadar, “Uriașul Secretelor”, Eduard Hellvig, este convins că noi solicităm informații secrete, dar fiind extrem de amabil, chiar gentil, ne trimite “rugămintea” să studiem Rapoartele de activitate ale SRI.

Evident că, înainte de a înainta întrebările către Bravul Hellvig, am studiat toate Rapoartele de Activitate ale SRI date publicității.

Deoarece am observat câteva nereguli, am preferat să întrebăm “sursa” primară, așa cum se spune la Legea Transparenței – nr. 544.

Se vede treaba că “Uriașul Secretelor” Eduard Hellvig NU le are cu decența și respectul față de cei care îi plătesc salariul, lună de lună, mai ales că, de când e la șefia SRI, anul 2015, NU s-a mai depus niciun Raport de Activitate. Cenzură totală la SRI!)

Înțelegem că e lene mare la Biroul de presă al SRI – trai, neneacă, pe banii publici! – și că toate sunt bune și frumoase în ograda SRI, numai că pe anii 2015 și 2016 rapoartele Bravului Hellvig “lipsesc cu desăvârșire” – cum ar spune golănește actualul premier Mihai Tudose, pe care l-am prafrazat și în subtitlu. Adică, NU avem ce conspecta!
Hellvig și Coldea 
TRANSPARENȚA PG – Idem ca la SRI!

Cum, în baza articolului 19, importanța procurorului general al României este capitală pentru ca SRI să aibă Dreptul să Încalce Drepturile Fundamentale ale Omului, am trimis întrebări și pe adresa Onorabilului Augustin Lazăr. Iată-le:

Întrebările SECUNDA pentru Augustin Lazăr, actualul procuror general

Download (PDF, 116KB)

Ca și în scrisoarea către Bravul Hellvig, și în cazul Onorabilului Lazăr am solicitat o simplă statistică și NIMIC mai mult!

Și iată ce răspuns am primit de la cel care stă în fruntea procurorilor – deși a avut dosar penal pentru corupție, deschis la DNA în perioada când a fost nominalizat pentru funcția de procuror general.

Răspunsul Onorabilului Augustin Lazăr, procurorul general al României

Download (PDF, 148KB)

La fel ca Bravul Hellvig, și Onorabilul Lazăr este plătit regește din impozitele noastre și, pe cale de consecință, face “ceva” pe ideea de respect față de Legea 544, ascunzându-se și el în spatele secretului de serviciu. Și aici revendicat în mod fals!
Ba, mai mult! Lazăr se ascunde și în spatele unei Recomandări din anul 2002 a – țineți-vă bine! – Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei!!!
Onorabilul Lazăr și beneficiarul unei rezoluții, președintele Iohannis
TRANSPARENȚA ÎCCJ – Respect pentru Legea 544!

Cum, în baza articolelor 14-19, importanța președintelui ÎCCJ este colosală, am trimis întrebări și pe adresa doamnei judecător Iulia Cristina Tarcea. Iată-le:

Întrebările SECUNDA pentru Iulia Cristina Tarcea, actualul președinte al ÎCCJ

Download (PDF, 114KB)

Așadar, precum în scrisorile către Bravul Hellvig și Onorabilului Lazăr, am solicitat o simplă statistică și NIMIC mai mult. Iată ce am primit din partea președintelui Tarcea:
Răspunsul președintelui ÎCCJ, Iulia Cristina Tarcea

Download (PDF, 65KB)

SURPRIZE, SURPRIZE! Doamna judecător Iulia Cristina Tarcea înțelege să RESPECTE Legea 544 și ne oferă statistica solicitată.
E drept, NU în totalitate cum am fi dorit noi – ÎCCJ nu ține o statistică separată a solicitărilor SRI în baza articolului 19 –, dar este un DOCUMENT oficial care ne arată situația din “Câmpul Tactic” privind “DREPTUL SRI de a ÎNCĂLCA Drepturile Fundamentale ale Omului”!
TABELUL Comparativ – CONTROL ÎNCRUCIȘAT. Diferențele rezultate dintre Rapoartele de activitate ale SRI și statistica ÎCCJ, din perioada 2005 – 2014
Întrebări pertinente

Așadar, SRI a solicitat în ultimii 12 ani și opt luni 34.619 avize pentru a avea DREPTUL de a ÎNCĂLCA Drepturile Fundamentale ale Omului.

Oare câte persoane ce activează în România – spațiul în care SRI are dreptul la operațiuni – au în cap să atenteze la Siguranța Națională? Cel puțin câteva mii pe an – așa rezultă din statistica ÎCCJ.

Și tot din TABELUL Comparativ se desprind două întrebări și mai multe supoziții. Iată-le:

  • Cum se face că în anul 2014 ÎCCJ a ÎNREGISTRAT cu 70 de avize mai puțin decât cele din scriptele SRI? (SRI 2.762 – 2.692 ÎCCJ = – 70)

Să înțelegem că ÎCCJ NU a aprobat 70 de solicitări SRI, adică procurorul general Tiberiu Nițu a semnat „ca primarul” cererile lui Maior & Coldea, iar președintele ÎCCJ Livia Stanciu le-a dat peste degete?!?

A fost ceva mult mai profund și președintele Băsescu a stopat operațiunile care nu-i conveneau, sau în accepțiunea lui erau ilegale prin intermediul Liviei Stanciu?!?

Ori aici vorbim de 70 de avize date de procurorul general în baza articolului 19, avize care au fost folosite SUB 48 de ore și NU a mai fost nevoie de aprobarea ÎCCJ?!?

Și, ATENȚIE, vorbim de anul 2014, anul alegerilor prezidențiale!

  • Cum se face că în ceilalți ani, din 2005 până în 2013, ÎCCJ a ÎNREGISTRAT avize mai MULTE decât cele din scriptele SRI? Cine a trucat datele?

O situație extrem de ciudată, care merită analizată în episodul următor al anchetei noastre jurnalistice privind “DREPTUL SRI de a ÎNCĂLCA Drepturile Fundamentale ale Omului” în baza articolelor 14-19 din Legea 51, legea SRI.

N.B. Conform SRI, iată care sunt principalele ameninţări la adresa securităţii naţionale a României:

“Principalele ameninţări se referă la activităţi de spionaj pe teritoriul României, criminalitate organizată transfrontalieră, terorism, subminarea statului de drept, precum şi acţiuni sau inacţiuni care lezează interesele economice strategice ale României şi care au ca efect degradarea ori distrugerea resurselor naturale ale ţării”.

– va urma –

În acest context, vă invităm să citiți și…

Legea 51/1991. Importanța procurorului general în DREPTUL SRI de a încălca Drepturile Fundamentale ale Omului
SRI: Afacerea LazărGate este de domeniul Siguranței Naționale
Augustin Lazăr, numit procuror general deși avea dosar penal la DNA!
20 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv