Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Inspecția Judiciară o verifică pe judecătoarea care l-a citat în sală pe studentul omorât cu mașina de Vlad Pascu drogat, la 2 Mai / 

Breaking News:

DEMAGOGIE! UDMR se ambiționează să propună legi ANICONSTITUȚIONALE!

UDMR forțează regulat limita Constituției – uzitând dreptul aleșilor de a face propuneri legislative – și NU acordă respectul cuvenit avizelor, astfel că apar situații aberante, care duc la declarații isterice, demagogice și populiste, la rândul lor generatoare de stres în rândul românilor.
NU te mai poți NUMI un partid echilibrat, respectabil și de înaltă probitate politică dacă regulat propui legi care încalcă, în esența lor, Legea Fundamentală
În ajunul Crăciunului din 2019, deputații UDMR Biro Zsolt-Istvan și Kulcsár-Terza József-György au depus la Camera Deputaților o Propunere legislativă privind Statutul de Autonomie a Ținutului Secuiesc –  proiect anticonstituțional.
Din difverse motive, inițiativa legislativă a fost adoptată TACIT de Camera Deputaților. Astăzi, în Senat, for decizional, a fost RESPINSĂ. Game Over!
Într-un mini-studiu, SECUNDA vă supune atenției modul CUM se poate ajunge la o astfel de aprobare TACITĂ, atunci când vorbim despre o lege importantă și CUM se fac declarații politice demagogice, pentru a câștiga capital electoral pe seama urii!
“Salvatorul” președinte Iohannis

În acest context, puteți citi și…

Lovitură de imagine de la Cotroceni, cu doar două ore înainte ca Senatul – majoritar PSD – să respingă Legea UDMR adoptată tacit de Camera Deputaților

Populism și Demagogie

ATAC. Miercuri, la prânz, înainte de ședința COVID-19, președintele a ieșit la televizor și a acuzat direct PSD că s-a înțeles pe ascuns cu UDMR ca “să dea Ardealul ungurilor!”

NEGLIJARE. Președintele a spus că această lege nu va trece de el – la promulkgare. Dar Iohannis a omis să spună că proiectul de lege privind autonomia Ținutului secuiesc este neconstituțional și, pe cale de consecință, el NU se poate afișa ca fiind unicul scut în fața ciopârțirii României.

METODĂ. Ce a generat această reacție dură a președintelui Iohannis – foarte întârziată? În 23 aprilie, în Camera Deputaților a fost adoptată TACIT inițiativa legislativă a UDMR privind acordarea de autonomie TOTALĂ Ținutului Secuiesc. Și în aceeași zi a fost trimisă la Senat, for decizional, pentru votul final, care s-a dat astăzi – vot NEGATIV.

ȘMECHERIE. Se justifică ieșirea ușor isterico-bombastică a președintelui Iohannis? Aparent, DA. Numai că, la ora la care președintele acuza că „PSD vrea să dea Ardealul ungurilor”, toți liderii politici anunțaseră că astăzi, în SENAT, vor vota împotriva acestei propuneri anticonstituționale și încercau să justifice trecerea TACITĂ prin faptul că sunt de vină ședințele online!

PARȘIV! Ar mai fi ceva hilar: Iohannis a avut la dispoziție 7 zile să acuze PSD de TRĂDARE! Dar a ales să o facă exact în ziua votului anunțat de liderii politici ca fiind un NU categoric.

MANIPULARE! Pentru a primi aplauze la secenă deschisă, Iohannis a emis două sintagme dragi naționaliștilor și nu numai: “PSD vrea să dea Ardealul ungurilor” și “Când sunt eu Preşedintele României o astfel de lege nu va exista”. Iohannis a primit aceste apaluze pentru că a mizat pe ura românilor față de PSD – “ciuma roșie” și UDMR – “trădătorii nemului”. Punct ochit, punct lovit! Că așa e în politică!

MOBIL. Desigur, ieșirea președintelui Iohannis este una populistă, care scoate la lumină mercantilismul unui politician care vrea să salveze PNL din ghearele Pandemiei COVID-19. Și a bucurat foarte mulți români.

IDEM. Aici ar tebui să existe și reversul medaliei. Numai că liderii Ciolacu, Ponta, Barna și Kelemen consideră că Iohannis a comis o abatere gravă de la statul de președinte – tot o abordare demagogică!

TEMĂ. Dar care este adevărata problemă de fond în acest caz al propunerii deputaților UDMR Biro Zsolt-Istvan și Kulcsár-Terza József-György care demonstrează un mod de operare în Parlament? De fapt, sunt două:

 • propuneri anticonstituționale care, după ce primesc avize NEGATIVE de la toate forurile, NU sunt RETRASE și se speră să treacă TACIT de prima Cameră – doar din motive populiste;
 • adoptarea TACITĂ a unor propuneri din așa-zise cauze administrative – vrăjeală parlamentară.

Povestea Aprobării Tacite

DATE. Așa s-a scris în Camera Deputaților istoria unei propuneri neconstituționale promovată de UDMR:

 • 23 decembrie 2019 – se depune inițiativa legislativă:
 • 15 ianuarie 2020 – Avizul NEGATIV al Consiliului Economic şi Social;
 • 7 februarie 2020 – Avizul NEGATIV al Consiliului Legislativ;
 • 26 februarie 2020 – Avizul NEGATIV al Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale;
 • 4 martie 2020 – Avizul NEGATIV al Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului;
 • 9 martie 2020. Este pusă pe Ordine de zi a CD. Începe numărătoarea celor 45 de zile pentru termenul TACIT;
 • 16 aprilie 2020 – Avizul NEGATIV al Guvernului;
 • 23 aprilie 2020 – Forma Adoptată TACIT de Camera Deputaților;
 • 23 aprilie 2020 – Camera Deputaților trimite la Senat legea pentru a fi votată;
 • 29 aprilie 2020 – Vot NEGATIV în Senat!

ÎNCERCARE. Doi deputați UDMR, Biro Zsolt-Istvan și Kulcsár-Terza József-György, au depus în ajunul Crăciunului din 2019 – pe 23 decembrie – o Propunere legislativă privind Statutul de Autonomie a Ținutului Secuiesc.

PROCEDURĂ. Conform Regulamentului Camerei Deputaților, for primar de decizie, dacă în 45 sau maxim 60 de zile NU se dezbate Proiectul ,acesta este asumat TACIT – în acest caz termenul fiind de 45 de zile.

FINAL. Conform Regulamentului Parlamentului, un Proiect de Lege dacă a trecut tacit de o Cameră va fi supus la vot de Camera decizională – în acest caz Senatul.

TACIT. Termenul de 45 de zile s-a scurs la data de 22 aprilie 2020. (A început în data de 9 martie 2020.) Astfel Propunerea deputaților UDMR Biro Zsolt-Istvan și Kulcsár-Terza József-György a fost aprobată TACIT de Camera Deputaților în ședința din 23 aprilie 2020.

CONFIRMARE. Conform Regulamentului Parlamentului, astăzi, în Senat se dezbate și vota Propunere legislativă privind Statutul de Autonomie a Ținutului Secuiesc. Toți liderii partidelor politice parlamentare, cu excepția UDMR, au anunțat că NU vor vota legea.

FACULTATIV. Aici trebuie să vă spunem că orice Propunere Legislativă trebuie să primească avize – dar care nu au drept de veto – de la:

 • Guvern – NU;
 • Consiliului Economic şi Social – NU;
 • Consiliului Legislativ – NU;
 • Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale – NU;
 • Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului – NU.

UNANIMITATE. Așadar, TOATE instituțiile care au avut obligația de a da avize s-au opus acestei Propuneri Legislative a deputaților UDMR Biro Zsolt-Istvan și Kulcsár-Terza József-György care încalcă grosolan Constituția.

ADEVĂR. Datele tehnice și procedurile Parlamentului ne arată că deputații au avut timp să pună în dezbatere și să voteze propunerea UDMR; au ales să ardă gazul, online!

DEMAGOGIE. Iată declarația președintelui Iohannis, așa cum a fost consemantă  de g4media.ro:

 • Jó napot kívánok, PSD!
 • Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României.
 • PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD!
 • Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României!
 • În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor.Jó napot, Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înțelegeri?
 • Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înțelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate.
 • Eu nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD.
 • Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României și împotriva românilor.
 • Este inadmisibil așa ceva și, până când sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista.
“Oropsitul sorții” Kelemen Hunor

Kelemen Hunor nu suflă o vorbă
despre anticonstituționalitatea proiectului

DETURNARE. Iată reacția liderului UDM Kelemen Hunor, după declarația președintelui: “Klaus Iohannis, isterizat si nervos, a avut o declarație nedemnă pentru un președinte, cu un mesaj tipic PRM-ist violent și periculos: ungurii ne iau Ardealul. Astăzi am fost martorii unui eveniment fără precendent în ultimii 30 de ani: de la microfonul Cotroceniului se dezinformează grosolan și se instigă împotriva maghiarilor. UDMR respinge ferm acest gen de discurs și orice fel de instigare. Președintele trebuie să-și ceară scuze pentru acest derapaj periculos.”

POPULISM. Celelalte declarații ale liderilor politici le puteți lectura pe site-ul SECUNDA. Toate au o caracteristică generală: nimeni nu își asumă greșeala trecerii TACITE, toți încearcă demagogic să-l acuze de… demagogie pe Iohannis!

Cronologia unei „crime” politice!

POSIBIL. Ca să înțelegeți mai bine cum se poate aproba TACIT o Propunere Legislativă, iată documentele care au stat la baza acestei manevre batjocoritoare la adresa românilor ce și-au trimis aleșii în Parlament ca să voteze legi, nu să taie frunză la câini, să facă jocuri murdare și să participe la fraudarea banului public:

Adresa Inițiatorilor, deputații UDMR Biro Zsolt-Istvan și Kulcsár-Terza József-György

Download (PDF, 37KB)

Avizul NEGATIV al Consiliului Economic şi Social

Download (PDF, 2.56MB)

Avizul NEGATIV al Consiliului Legislativ

Download (PDF, 4.05MB)

Avizul NEGATIV al Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului

Download (PDF, 156KB)

Avizul NEGATIV al Guvernului

Download (PDF, 2.47MB)

Forma Adoptată TACIT de Camera Deputaților

Download (PDF, 322KB)

441 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv