Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: RA-APPS menține misterul în scandalul vilei „Împăratului” / „Stabilirea destinaţiei acestui imobil nu este în competenţa noastră” / POLITICĂ: Coaliția PSD-PNL legalizează traseismul aleșilor locali, cu 3 luni înainte de alegeri / COPY-PASTE Dragnea /

Breaking News:

Scandalos! TOP 5 SALARII NESIMȚITE din BANI PUBLICI în Vreme de Pandemie

Aici sunt banii Dvs!”. NU în spitale, NU în autostrăzi! În buzunarele unor neica-nimeni lacomi până la cer!

Afacerea Mileniului III în România: angajat la stat pe funcție de conducere! Fără bătaie de cap, fără presiune publică, fără pregătire specială, doar o proptea politică și un CV potrivit din pix!

În perioada ianuarie – octombrie 2020, mii de directori din instituții și întreprinderi deținute de stat au încasat sume între 80.000 – 180.000 de euro, ÎN MÂNĂ!

Toți acești directori au fost puși în funcție politic, fără a demonstra, în timp, că dețin capacitate managerială. Mulți dintre ei au dat dovadă de lipsă de profesionalism, iar unii chiar de fals în acte, prin diplome și doctorate false – cazurile lui Carașol de la Transelectrica și Baranga de la ONPCSB fiind bomboana de pe coliva trocurilor politice!

În același timp, peste 4 milioane de români ABIA au încasat 2.500 de lei/lună – în total 25.000 de lei în 10 luni, adică aproximativ 5.000 de euro! Evident, din acești bani chivernisiți cu greu, cei 4 milioane de pălmași au donat statului taxe, impozite și accize, pentru ca „băieții deștepți” dar inumani și lacomi să primească belșug din BANI PUBLICI, în Vreme de Pandemie!

Vă oferim astăzi CINCI nume de care nu ați auzit vreodată, dar cărora le plătiți, lună de lună, salarii uriașe, astfel încât unii dintre ei au devenit, în câțiva ani, MILIONARI în EURO din BANI PUBLICI.

Afaceri cu BANI PUBLICI!

Plecând de la realitatea economiei românești în Vreme de Pandemie – UE ne spune că vom ajunge la un deficit de 10% -, ar fi fost echitabil și decent ca SALARIILE NESIMȚITE încasate din BANI PUBLICI de directorii numiți politic în funcțiile de conducere ale unor INSTITUȚII și ÎNTEPRINDERI de stat să fie DIMINUATE substanțial.

Vorbim de peste 10.000 de directori, care ar fi trebuit să se stabilizeze la lefuri între 2.000 – 3.000 de euro, în funcție de realizări. Mai precis, să nu încaseze mai mult decât salariul președintelui României.

Dar, așa cum incorect consideră președintele Iohannis, SOLIDARITATEA în Vreme de Pandemie se oferă benevol, de fiecare român, nu se impune prin lege!

De aceea, veți vedea din planșele noaste cum SALARIILE NESIMȚITE au fost încasate INTEGRAL din BANI PUBLICI, în primele 10 luni ale lui 2020 – chiar și în Vreme de Pandemie!

Dar înainte de a vă expune datele culese de SECUNDA, ca să vă faceți o idee despre cinismul acordării/încasării SALARIILOR NESIMȚITE, vă oferim o COMPARAȚIE între cât au încasat în perioada ianuarie – octombrie 2020 președintele și premierul Românei vs. lefurile celor trei care conduc dezastruos CEC Bank:

Salarii din Bani Publici: Iohannis și Orban vs. Neacșu, Popa și Iovu

Așadar, NU este corect ca din BANI PUBLICI Neacșu, Popa și Iovu să încaseze în 10 luni între 110.000 și 160.000 de euro pentru că au dus CEC Bank în cap, iar președintele Iohannis și premierul Orban să primească doar 20.000, respectiv 30.000 de euro, pentru că au dat cu țara în gard. Este discriminare pe față!

Încredibilul Domn’ Sterian
de la Transgaz

Și după ce ați aflat cât au încasat din BANI PUBLICI primii oameni din stat, vă oferim exemplele care arată că în România NU există solidaritate și că directorii instalați politic continuă să primească ÎN MÂNĂ sume colosale chiar și pentru țările cu economiilor cele mai performante din Europa!

Începe Fabuloasa PANOPLIE a Salariilor Nesimțite – venituri obținute de angajați NUMAI din BANI PUBLICI – cu directorul general al Companiei TRANSGAZ, Ion Sterian.

Ion Sterian a fost, începând cu 1992, angajat la întreprinderi de stat, după cum urmează:

  • 1992 – 2004 – S.C. Petrotrans S.A. Ploiesti;
  • 2005 – 2006 – Regia Autonoma Administratia Zonei Libere Braila;
  • 2006 – 2009 – Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS);
  • 2009 – 2009 – Primaria sectorului 1 – Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului;
  • 2009 – 2010 – Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) – S.A.I.F.I.;
  • 2010 – 2010 – Ministerul Dezvoltarii Teritoriale si Turismului;
  • 2010 – 2017 – Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS);
  • 2017 – prezent – Transgaz.

Cum era de așteptat, în CV-ul domnului Ion Sterian figurează și absolvirea celebrelor „școli de cadre de nădejde” inventate după 1990:

  • 2007 – Universitatea Nationala de Aparare „Carol I” Colegiul National de Aparare – Securitate si buna guvernare;
  • 2010 – Universitatea de Politie „Alexandru Ioan Cuza” Colegiul National de Afaceri Interne.

Așadar, acest angajat NUMAI la stat are o avere IMPOSIBIL de ÎNȚELES de mintea unui om civilizat. Iar Ion Sterian, încălcând legea, a depus o Declarație de Avere în care a acoperit veniturile încasate de la Transgaz. Dar SECUNDA le-a aflat!

Este, dacă vreți, unul dintre cele mai bune exemple care demonstrează că în România cea mai tare afacere este să te angajezi la stat în funcții de conducere la societăți mamut, unde pierderile sunt premiate „baban”, fără discernământ administrativ!

Afacerea lu’ Sterian: funcție pe BANI PUBLICI

Fabulosul Domn’ Neacșu
de la CEC Bank

Continuăm cu Bogdan Neacșu, un alt cetățean român care nu s-a remarcat cu nimic în viața profesională, nu a inventat și nu a conceput niciun sistem din care plătitorul de taxe și impozite să aibă o viață mai bună.

Neacșu a fost numit politic în fruntea CEC Bank – la solicitarea expresă a guvernatorului matusalemic Mugur Isărescu. Nepregătit profesional pentru o funcție atât de importantă, Neacșu a preluat Grupul de Interese inventat în CEC de Radu Ghețea și a continuat politica militară promovată de predecesorul său: „La CEC, ordinul nu se discută, se execută!”

Astfel, în mai puțin de doi ani, Neacșu a reușit să „stabilizeze” în portofoliu băncii deținute 100% de stat circa 5.000 de credite neperformante. În acest fel, în toamna lui 2019 a adus CEC Bank în pragul falimentului fiind nevoie de o infuzie de capital din BANI PUBLICI – circa 940 de milioane de lei – pentru ca banca de stat să aibă capital de lucru și să poată da împrumuturile contractate în perioada iunie-septembrie 2019.

În Declarația de Avere, Bogdan Neacșu ne spune că în anul când a dus banca de stat în cap (2019) a încasat de la CEC Bank uriașa sumă de 215.000 euro! Da, ați citit bine! Din BANI PUBLICI, incapabilul Neacșu a încasat ÎN MÂNĂ 215.000 euro, adică 982.000 de lei!

Afacerea lu’ Neacșu pe BANI PUBLICI

Uluitorul Domn’ Halalai
de la EximBank.
Cel mai tare din parcare!

Traian Halalai este un bancher mai puțin prezent „pe sticlă” sau în media. Nefiind atât de zglobiu ca Neacșu – Bogdănel a apărut de mai multe ori în spațiul public decât toți ceilalți 40 de directori de bănci la un loc –, Halalai s-a dovedit un șef ascultător și precaut.

Astfel, de când a fost numit de prim-ministrul Ponta în funcția de „general” la EximBank, Traian Halalai a supraviețuit sub pulpanele a nu mai puțin de OPT premieri care au ieșit din funcție cu coada-ntre picioare: Ponta, Oprea, Câmpeanu, Cioloș, Grindeanu, Tudose, Fifor și Dăncilă. Iar de mai  bine de un an, stă cuminte la cutie menținut de binomul Orban-Cîțu, care se pare că nu-l va schimba.

Până în prezent, Halalai nu a fost, încă, ținta unor dezvăluiri de presă așa cum este Neacșu în SECUNDA. Dar, că este loc de nefăcute și la șeful de la EximBank, media – Ziarul Național – a vorbit despre faptul că Traian Halalai ar fi împrumutat fără dobândă circa 1,4 milioane de euro de la doi funcționari de la Banca Românească.

Astfel, grecii Efstathios Kouninis (director general adjunct) și Alexandros Kitsopanos (fost director de risc) i-au dat acești bani trecuți în Declarația de Avere pentru ca Halalai să „cumpere” cea mai bănoasă funcție la stat de la „bișnițarul politic” Victor Ponta prin intermediul șefului de Cabinet, Vlad Stoica.

Afacerea lu’ Halalai pe BANI PUBLICI

Protectoratul Domnului Chiriță

ANRE emite reglementări obligatorii pentru pieţele energiei electrice, termice şi a gazelor naturale. Adică FACE prețurile. Adică ACCEPTA justificările aduse de „băieții deștepți” pentru a-și mări profitul pe seama populației. Adică, în funcție de cum “mișcă din urechi” producătorii, operează umflări de tarife care contribuie la prețul final care ne frige la degete.

La fel ca la ASF sau BNR, cei la ANRE țipă că instituția nu este de stat, ci finanţată din venituri proprii, iar salariile angajaţilor nu sunt plătite de la buget, ci din taxele şi tarifele pe care Autoritatea le stabileşte şi le percepe de la agenţii economici din piaţa de energie şi gaze, a căror activitate o reglementează şi supraveghează. Acești bugetari uită însă că tot ce înseamnă TAXE înseamnă BANI PUBLICI și că cei taxați primesc servicii din BANI PUBLICI.

Așadar, ANRE este administrația care trebuie să protejeze cetățenii de atacul vânzătorilor de servicii energetice. Și o face cum prea bine știți: C A T A S T R O F A L pentru cetățeni și P R O T E C Ț I O N I S T pentru „băieții deștepți”.

Și, cum altfel, președintele ANRE este un personaj numit politic, în persoana domnului Dumitru Chiriță, din 2017. La fel ca Halalai, și Chiriță a rezistat viiturilor politice din ultimii ani.

Și, de ce nu, dacă tot nu a fost schimbat, Chiriță a schimbat el regulile din ANRE în favoarea sa. Electrician la bază, sindicalist transferat în ograda PSD pentru a fi făcut deputat 4 mandate la rând, din 2000, Chiriță afirmă în CV ca a făcut o facultate. Nu zice când – oricum după ’90 -, doar că este vorba de Facultatea de Drept și Relații Internaționale la Universitatea Nicolae Titulescu, urmată de un masterat în Relații de muncă și industriale la Facultatea de Drept a Universității din București.

Și pentru toate acestea, Dumitru Chiriță a fost uns președinte ANRE. Pentru ce? Pentru liniștea „băieților deștepți”. Este un exemplu perfect de „lup pus paznic la oi”!

Afacerea lu’ Chiriță pe BANI PUBLICI

Îmbelșugarea lacomului june Ghiță

După ce fantomatica Daniela Lulache a fost numită șefă peste Nuclearelectrica, am crezut că absurdul unei numiri politice într-o funcție de o importanță stategică nu va putea fi depășită. Ei bine, ne-am înșelat. În august 2017, tânărul de doar 28 de ani Cosmin Ghiță a fost scos din jobenul premierului Mihai Tudose și plasat, la început interimar mai apoi definitiv, în importanta funcție de șef peste Nuclearelectrica. Atunci, unii au strigat în piața publică la urechea brăileanului Tudose: Băăăăă, ești nebuuuuun?! Vrei un nou Cernobîl?!

Pur și simplu îți vine să pleci din țară când vezi că din pleiada de specialiști în fuziune nucleară nu s-a găsit UNUL, doar UNUL, care să fie numit șef peste Nuclearelectrica de către corupta clasă politică, politruci care refuză să înțeleagă că nu este de glumit cu managmentul Centralei de la Cernavodă!

De ce a ales Tudose o astfel de numire absurdă, un tânăr lipsit de pregătire specifică într-un domeniu rezervat fizicienilor și savanților – pe care noi îi avem din belșug și sunt recunoscuți internațional?

Oare pentru că Ghiță s-a specializat în SUA, până în 2012, la obscurul Bates College pentru Științe Politice, Limba Rusă?

Sau pentru că Ghiță a fost vreme de doi ani, până în 2017, angajat al  americanilor de la Amerocap, unde s-a ocupat cu inițierea contractului de concesionare petrolieră în… Marea Neagră?

Sau pentru că Ghiță s-a specializat la CHEVRON în… securitatea informației! Sau…

Și, uite așa, un tânăr fără CV profesional într-un domeniu extrem de special, dar cu mare trecere într-o anumită zonă plină de tot felul de „Consigliere”, de zici că omul e versiunea românească a lui Don Corleone, la 28 de ani Ghiță se vede uns șef peste Nuclearelectrica – o întreprindere, acolo și ea, ce se ocupă cu… fisiunea nucleară. O brutărie mai mare, ce naiba!

Afacerea junului Ghiță cu BANI PUBLICI

Va URMA acest mic studiu de caz

Citiți și…

Episodul 36, Armaghedonul CEC. DOCUMENT! SECUNDA a ajutat la eliminarea a doi membri marcanți din Grupul de Interese CEC: Nae și Huțanu!
466 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv