Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Iohannis, mesaj pentru cei ce votează moțiunea de cenzură: Cu certitudine nu vom avea guvern PSD /  JUSTIȚIE: Frații interlopului Emi Pian ucis la barbut, reținuți de procurori / Încă o persoană din clanul Duduienilor va fi dusă la mandat /

 

Breaking News:
 
Bilanțul provizoriu al tragediei: 27 de morți și 146 de răniți. 9 răniți sunt în stare foarte gravă

CATASTROFĂ – Artificii, panică, morţi şi răniţi

Tragedia care a frânt 27 de destine a avut loc în Club Colectiv în timpul concertului trupei rock “Goodbye to Gravity”. Spectacolul pirotehnic, ce s-a dorit a fi un show fără pereche, s-a transformat într-un prăpăd. Din cauza artificiilor, pereții neignifugați au luat foc instantaneu. Focul a izbucnit pe prima piesă din noul album lansat aseară, “Mantre de Război”. Titlul cântecului: “The day we die” – “Ziua în care murim”.

61735685
Momentul izbucnirii incendiului a fost surprins de Alex Sanda Sursa foto – Facebook

UPDATE ora 14.00: Vlad Ţelea, chitaristul trupei “Goodbye To Gravity”, a murit în incendiul din Club Colectiv. Solistul Andrei Găluţ şi basistul Alex Pascu sunt internaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

UPDATE ora 12.40: Primăria Capitalei va asigura locuri de veci gratuite pentru toate victimele incendiului. Primarul interimar Ştefănel Dan Marin anunţă controale în toate cluburile din Capitală.

UPDATE 12.10: Procurorul general Tiberiu Niţu s-a deplasat la locul incendiului. “S-a început urmărirea penală in rem cu privire la omor calificat şi distrugere.  Sunt experţi înăuntru (în club Colectiv – n.r.) (…) În cazul omorului calificat pedeapsa este destul de mare, cu închisoarea. (…) Merg şi eu, efectiv, la faţa locului, important este că ne-am mobilizat toate forţele.  Doresc să asigur că vom aloca toate resursele şi ne vom concentra să rezolvăm cât mai rapid acest dosar. Vă asigur că vom avea suficientă fermitate”.

UPDATE ora 11.40: Medic Spitalul Universitar: Şase răniţi sunt în stare foarte gravă.

UPDATE ora 11.25: Dr. Ioan Lascăr, şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie de la Spitalul de Urgenţă Floreasca: “Toate cele 13 persoane internate pe secţie au fost operate. Într-un accident cu victime multiple este ca la război: se operează simultan în mai multe săli. Noi avem o astfel de experienţă, personalul acestui spital este în permanenţă cu arma la picior”.

UPDATE ora 11.00. Preşedintele Klaus Iohannis: Este o mare, mare tragedie. Sunt îndurerat, cutremurat dar şi revoltat că o asemenea tragedie s-a putut întâmpla în centrul Capitalei. Am indicii că nu au fost respectate normele legale. Trebuie să le explicăm rudelor cum s-a întâmplat tragedia.

UPDATE ora 10.45: Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie, declaraţie la Spitalul de Arşi, unde a fost să vadă cazurile cu probleme oftalmologice: “Ca aspect, leziunile sunt impresionante, nu cred că îi recunoaşte cineva după faţă. Am văzut 7 sau 8 într-o stare extrem de gravă şi nu ştiu câţi dintre ei au şanse de supravieţuire. Au leziuni oftalmice foarte grave. Sunt nişte arsuri de o gravitate… Au 23, 25 de ani, dar este şi o doamnă de 36 de ani şi un domn de 45. La noi la Spitalul de Oftalmologie au venit numai minori. (…) Deocamdată se intervine pentru a le salva viaţa”.

UPDATE ora 10.05: La Spitalul de Arşi se află internaţi răniţii cu cele mai grave arsuri. Zece dintre ei au arsuri la extremitatea cefalică – la nivelul creierului. Prognosticul este rezervat în cazul lor. Ceilalţi răniţi au arsuri la cap, mâini, torace şi spate.

O singură persoană a rămas neidentificată din totalul celor internate la Spitalul de Arşi.

Un medic a dat declaraţii: “Arsurile de căi aeriene urmează să se manifeste ca severitate în zilele următoare, iar prognosticul unei astfel de arsuri este foarte sumbru. Urgenţa chirurgicală a acestor pacienţi a constat doar în incizii de decompresiune. Asta e singura urgenţă. Restul operaţiilor vor fi analizate pe parcurs şi se vor face ulterior, treptat, în funcţie de evoluţia pacienţilor”.

UPDATE ora 9.30: Cei care doresc să doneze sânge sunt aşteptaţi în zilele următoare la centre. În prezent, rezervele  de sânge sunt suficiente pentru două zile.

UPDATE ora 9.15: Pagina de Facebook a trupei Goodbye To Gravity nu a mai fost actualizată din 29 octombrie, însă la ultima postare au început să curgă comentariile vizitatorilor.

UPDATE ora 9.10: Guvernul va decreta 3 zile de doliu naţional. Şedinţa Executivului va ave loc astăzi la ora 12.30, fiind convocată de premierul Victor Ponta, reîntors din Mexic.

UPDATE ora 9.05: Parchetul General a preluat ancheta. Mai mulţi martori sunt audiaţi de procurori.

Administratorii Club Colectiv riscă să fie cercetaţi pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Anchetatorii au ridicat camerele de supraveghere şi speră ca acestea să nu fi fost afectate de incendiu.

UPDATE ora 9.00: Au mai rămas internate în spital 146 de persoane, dintre care 5 sunt încă neidentificate.

Raed Arafat a anunţat că 9 dintre răniţi se află în stare foarte gravă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti  şi 14 la Spitalul Floreasca, astfel că “este posibil ca numărul victimelor să crească în perioada următoare, din păcate”.

La IML, dintre cele 27 de persoane decedate – 26 la faţa locului sau în drum spre spital şi una la spital – 17 nu au fost identificate până în prezent, având arsuri foarte puternice. Testele ADN vor dura câteva zile.

UPDATE ora 8.50: Raed Arafat: La Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) nu există niciun document de autorizare pentru activităţile din Clubul Colectiv.

Alte amănunte despre Catastrofa de la clubul Colectiv, aici.

236 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv