Ilie Găzea, un bărbat de 68 de ani care a participat la Mitingul Diasporei, a murit duminică seară la spitalul din oraşul Alexandria.
Luni, polițiștii au deschis un dosar penal de moarte suspectă, pentru că se presupune că  decesul lui Ilie Gâzea ar fi survenit din cauza gazelor inhalate la protestul din 10 august.
Ilie Gâzea in medalion – foto observator.tv

Iată ce ne spune un oficial al Spitalului din Alexandria:

”S-a prezentat în data de 15 august, prin transfer, un pacient în vârstă de 68 de ani cu hemoragie digestivă superioară exprimată prin melenă si sindrom anemic sever. Investigațiile au confirmat diagnosticul de ulcere multiple sângerânde și a fost internat la terapie intensivă unde a beneficiat de tratament specific pacientului critic. Cu toate acestea, starea generală a pacientului s-a agravat. În data de 19 august, la ora 23:45, barbatul a decedat în urma unui stop cardio-respirator.”

Spitalul a mai transmis și că ”pacientul era în evidență și tratament pentru o serie de afecțiuni cardiace și digestive, printre care și fibrilație atrială permanentă pentru care avea indicație de tratament anticoagulant.”

Ilie Gâzea – în centru

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne și coordonatorul Departamentului pentru Situații de Urgență (DSP), a remis la rândul său presei un comunicat în care confirmă că un echipaj SMURD a îngrijit pacientul – Ilie Gâzea – în data de 10 august. Arafat a ținut să precizeze că Ilie Gâzea prezenta afecțiuni cardiace mai vechi și că a refuzat, prin semnătură, transferul la o unitate medicală.

Acum se știe precis că Ilie Gîzea a participat pe 10 august în Piaţa Victoriei cu mai mulţi vecini din Târgu Măgurele, judeţul Telorman.

″Pe la ora 5 după-amiază când au început să dea cu gaze ne-am despărţit şi ai lui a început să-i curgă sânge pe nas. A mers la SMURD, dar nu a vrut să stea la spital. După ce s-a întors acasă părea în regulă″⁣, spune un vecin.

Membrii familiei arată că starea bărbatului s-a înrăutăţit brusc în seara zile de 14 august, când l-au dus la spitalul din Turnu Măgurele. Acolo medicii şi-au dat seama că are o hemoragie digestivă şi l-au trasferat la spitalul din Alexandria. Aici l-au internat imediat la terapie intensivă.

Autoritățile așteaptă rezultatele necropsiei, ce va avea loc marți, pentru a determina cauza exactă a decesului.

author avatar
Mircea Popescu
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version