Ingineria “fuziunii” dintre RADET și ELCEN a fost precedată de introducerea în insolvență a RADET și se bazează pe un drept constituțional: OPORTUNITATEA – apanajul exclusiv al consilierilor locali sau al parlamentarilor. OPORTUNITATEA NU poate fi achetată de DNA. Dar punerea ei în practică de către edili sau guvernanți, DA! De aceea vrea premierul Tudose ca Parlamentul să-i aprobe ilegalitatea prin… OPORTUNITATE!
FIREA pare că nu-i în firea ei, iar Tudose nu-i Sf. Tudosie, apărător de rele și durere!

În primul episod al dezbaterii noastre publice pe tema viitoarei fuziuni – printr-o achiziție cu 155 de milioane de euro – dintre datornica RADET și păgubita ELCEN, de către… RADET, folosindu-ne de surse deschise, dar și de informații din spatele ușilor închise, am arătat că viitoarea companie curățată ilegal de datorii va fi “măritată“ cu o multinațională franceză abonată deja la banul bucureștenilor prin intermediul Apei Nova, societate cercetată penal de DNA pentru fraudă: VEOLIA, anchetată la rândul ei în SUA pentru… fraudă!

Edilul FIREA și premierul Tudose – călcând apăsat spre… DNA!

Astăzi, joi 27 iulie 2017, am primit la redacție un comunicat de presă din partea fostei mele colege de breaslă, acum Primar General al Capitalei, doamna Gabriela Firea.

Respectivul comunicat îl puteți lectura integral la finalul acestui episod. Mai jos, noi vom analiza afirmațiile doamnei FIREA, care ne acuză de încălcarea deontologiei jurnalistice.

Dar înainte de a trece la analiza pertinentă, menționez faptul că doamna FIREA, fosta mea colegă de breaslă, mă consideră un jurnalist cu experiență. Îi mulțumesc și regret că nu pot să-i întorc diplomația și să emit același adevăr despre domnia-sa în calitate de edil!

Întrebare publică pentru doamna FIREA: Ce motive au generat introducerea în insolvență a companiei RADET?

Simpatica doamnă FIREA

În primul rând, noi AM PUBLICAT afirmațiile doamnei edil FIREA și pe ale domnilor guvernanți – premierul Tudose și ministrul Petcu -, cuvânt cu cuvânt, în ghilimele! Nu le-am deformat, nu le-am modificat, nu le-am scos din context!

În cel de-al doilea rând, NU mai avea sens să solicităm un punct de vedere din partea celor enumerați mai sus. De ce? Pentru că, prin declarațiile lor publice, cei trei afirmau că metoda de eliminare a datoriilor RADET căte ELCEN, propusă de primarul Capitalei și aprobată de CGMB, trebuie legalizată și este OPORTUNĂ!

Ce puteam să o mai întrebăm pe doamna FIREA? Puteam să formulăm doar întrebări cu răspuns deja inclus în declarațiile publice exprimate de edilul FIREA. Iată-le:

  • Este legală metoda propusă? Anticipăm răspunsul doamnei FIREA: “Va deveni legală prin OUG”!
  • Decizia CGMB este oportună? Răspuns FIREA: “DA”!
  • Ce se întâmplă cu datoriile ELCEN către furnizorii săi, generate de faptul că RADET nu și-a achitat facturile? Posibil răspuns FIREA: “NU este problema edilului Capitalei, ci a Guvernului Tudose”!
  • Ați avut discuții cu ministrul Petcu și premierul Tudose la sediul Primăriei Capitalei pe tema “fuziunii” dintre RADET și ELCEN? Răspuns FIREA – “DA”!
  • Este adevărat că după fuziune compania va fi “măritată”, adică oferită pentru administrare multinaționalei franceze VEOLI prin divizia DALKIA? Posibil răspuns FIREA: “Dacă CGMB va considera OPORTUNĂ încredințarea managementului unei societăți specializate în acest domeniu, vom organiza o licitație”!
Solicitare publică către doamna FIREA: Puneți la dispoziția presei ce beneficii va încasa Societatea de Insolvența ROMINSO, condusă de avocatul Gheorghe Piperea, consilier onorific al premierului Mihai Tudose!
FIREA manipulează prin Biroul de presă. Refuză să spună dacă tariful serviciilor RADET va crește după fuziunea cu ELCEN și încredințarea managementului multinaționalei VEOLIA!
Halucinanta doamnă FIREA

Ce este halucinant în afirmațiile noastre, doamnă FIREA? Că datornica RADET, cu peste 860 de milioane de euro față de compania de stat ELCEN, vrea să cumpere… ELCEN cu 155 de milioane de euro, ELCEN care, la rândul ei, are datorii de sute de milioane de euro către furnizori – alte companii de stat? Răspuns SECUNDA: Este grotesc de halucinant ce promovați, doamnă FIREA!

Ce este halucinant în afirmațiile noastre, doamnă FIREA? Că, în acest fel, datoria RADET de peste 700 de milioane de euro va trece la datoria de stat, adică va fi pusă în spatele a zeci de milioane de români care NU au primit servicii din partea RADET? Răspuns SECUNDA: Idem!

Ce este halucinant în afirmațiile noastre, doamnă FIREA? Că după ce asocierea dintre RADET și ELCEN va deveni o companie curată va fi oferită pentru “operare” unei multinaționale? Posibil răspuns FIREA: Dacă CGMB va considera OPORTUN să oferim managementul companiei RADET & ELCEN unei multinaționale specializată în acest domeniu, vom organiza o licitație”!

Ce este halucinant în afirmațiile noastre, doamnă FIREA? “În cazul în care se va achiziționa ELCEN și Consiliul General va decide fuziunea cu RADET (…) O primă consecinţă va fi degrevarea de datoria de 3,6 miliarde lei”. Răspuns SECUNDA: Asta am afirmat și noi. Că furnizorii ELCEN – alte firme de stat – vor fi escrocați cu sute de milioane de euro datorate de RADET către ELCEN!

Ce este halucinant în afirmațiile noastre, doamnă FIREA? “Tunul lui Firea de 700 milioane Euro – frauda fiscala in opinia autorului ar consta in faptul ca, prin fuziune, aceasta suma “datorata” de RADET catre ELCEN va fi anulata”. Răspuns FIREA: “DA, datoria va fi anulată…”!

În fine, ce este halucinant în afirmațiile noastre, doamnă FIREA, atât timp cât dumneavoastră considerați că ELCEN are pretenții nereale față de suma datorată de RADET?! Răspuns FIREA: “DA”!

FIREA știe foarte bine că OPRESCU a avut întâlniri tête-à-tête cu șefii VEOLIA, la Paris. SIE și SRI știu; știu și șefii lor! Implicit, și șeful CSAT, adică fostul președinte Băsescu și actualul șef al statului, Iohannis.
Apropo! Deși este o problemă extrem de gravă, vă invităm să observați o situație stranie: nicio televiziune de știri importantă – Antena 3, Digi 24, România TV, RTV, Realitatea TV și B1TV – NU suflă o vorbă despre ce se ascunde în spatele ingineriei financiare “ELCEN & RADET: Tunul lui Firea”.
Motivul îl găsiți în ABUNDENȚA de publicitate – peste 1,5 milioane de euro pe an “investiți” de Apa Nova în PUBLICITATE fără sens. Apa Nova este deținută de concernul francez VEOLIA!
Trei “președinți”: Iohannis, Tăriceanu și Dragnea! Primii trei oameni în stat!
Dreptatea lui FIREA nu-i e favorabilă

Doamnă FIREA, aveți MARE dreptate: Este regretabil ca un fost “jurnalist cu experiență” ajuns primar general al Capitalei “să propage in spatiul public informatii eronate sau trunchiate” și să manipuleze opinia bucureșteană prin comunicate de presă publicate fără discernământ jurnalistic de colegii mei de breaslă de pe la “antene” etc.

Doamnă FIREA, în numele bucureștenilor care refuză să mai fie prostiți de edilii Capitalei, vă mulțumesc pentru următoarea informație:

“Un alt argument important in favoarea acestei fuziuni il constituie necesitatea de a accesa fonduri europene, în ultima sesiune de finantare, prin POIM, unde PMB poate accesa fonduri de modernizare a 500 km retelele termice primare avand asigurata o finantare nerambursabila de 176 milioane Euro”.

N.B. Adică după ce viitoarea companie RADET & ELCEN va fi curățată de datorii și reabilitată pe bani europeni, va fi administrată de multinaționala franceză VEOLIA – așa cum s-a procedat în cazul Apei Nova, cu Stația de epurare Glina!

Sau, așa cum s-a procedat cu proiectul “Reabilitarea Arcului de Triumf”, lucrările vor începe pe bani europeni și vor fi finalizate parțial – intenționat finalizate parțial! – pe banii bucureștenilor, iar edilul FIREA nu va încerca să RECUPEREZE banii europeni pierduți precum o face în cazul amintit.

Doamnă FIREA, vă anunț pe această cale că am să repornesc ancheta jurnalistică asupra hoției “Reabilitare Arcul de Triumf”.

În această fraudă de milioane de euro, dumneavoastră personal REFUZAȚI să recuperați de la constructor – și de la câțiva angajați ai primăriei Capitalei implicați în escrocheria pusă la cale de sinucisul Turcu – valoarea fondurile europene pierdute și achitate forțat de Primăria Capitalei din taxele bucureștenilor pe care vă lăudați că-i protejați de… mafioți.

De ce, doamnă edil FIREA, nu semnați o plângere penală către DNA pentru recuperarea milioanelor de euro furate chiar de către unii angajați ai Primăriei Capitalei în cazul proiectului “Reabilitare Arcul de Triumf”? Posibil răspuns FIREA – …!
FIREA: “Compania rezultata din fuziune ce va deveni operatorul serviciului public de alimentare cu energie termica doar va administra aceste instalatii detinute de Municipiul Bucuresti”
Precizări SECUNDA, special pentru doamna FIREA

NICIODATĂ nu am afirmat că doamna FIREA va vinde “sistemul de termoficare (retele primare, secundare, Puncte Termice, surse de producere a energiei termice etc)”.

Noi am afirmat – cea ce și doamna edil FIREA confirmă – că societatea “rezultată din fuziune” va deveni “operatorul serviciului public de alimentare cu energie termica” și “va administra aceste instalatii detinute de Municipiul Bucuresti”, după metoda patentată de VEOLIA prin intermediul Apei Nova.

Chiar doamna FIREA confirmă, în comunicatul de presă, că fostul edil, infractorul Oprescu, a dorit să facă aceeași manevră pentru VEOLIA – doar că nu a nominalizat multinaționala franceză -, printr-o fuziune: “Intentia de a transfera printr-o forma legala ELCEN la Municipiul Bucuresti nu este un demers nou, el a mai fost facut in urma cu trei ani, cand s-a incercat fuziunea RADET-ELCEN, demers nefinalizat in timpul Guvernului Ponta.”

Notă SECUNDA: Premierul procuror Victor Ponta a înțeles cât de grav și ilegal este să ștergi cu buretele o datorie de 860 de milioane de euro și să fie parte a unei escrocherii fabuloase. Sau…

P.S. După ce va obține managementul companiei RADET & ELCEN, francezii de la VEOLIA vor crește tarifele la apă caldă și căldură de câteva de ori, așa cum au procedat în cazul apei potabile, menajere și pluviale, prin Apa Nova – societate achetată de DNA pentru evaziune fiscală, spălare de bani, mită, cumpărare de influenţă şi interceptări ilegale. Dosar penal peste care șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a suflat praf. Nu de stele!

N.B. SECUNDA va publica orice punct de vedere emis redacției de către cei nominalizați în acest articol. Episodul 2 este elocvent în acest sens!

 ———————

În context, vă invităm să citiți și…

Premierul Tudose vrea sesiune parlamentară extraordinară ca să ACOPERE un jaf de 700 de milioane de euro: să treacă ELCEN la Primăria Capitalei pentru 155 de milioane de euro

Iată Comunicatul de Presă remis redacției de către doamna edil Gabriela FIREA

Download (PDF, Unknown)

author avatar
Mihai Palsu Jurnalist
Este jurnalist din ‘90. A fost redactorul-sef al Evenimentului Zilei de prânz (Bulina Albastră). Din sept 1994 pana in 2010 a activat la Ziua, iar dupa cativa ani la Puterea a infiitat ziarul online SecundaTV.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version