Iată cum se încearcă să se închidă gura presei în cazul tragicului accident în care a murit polițistul Bogdan Gigina. Refuzi să răspunzi la întrebări pertinente și transmiți presei un comunicat prin care încerci să muți fondul problemei și să dai gloanțe celor care te protejează în fața opiniei publice – media arondată lui Oprea!

oprea_izmene
Generalul Oprea și fuga de răspundere – lașitate totală

Să fie cât se poate de clar! Jurnaliștii nu au pus întrebări care să obstrucționeze ancheta procurorilor; dacă ar fi fost așa, ministrul Oprea ar fi avut posibilitatea să refuze să răspundă. Ziariștii au dorit să afle traseul coloanei oficiale, motivul deplasării în coloană cu antemergător motociclist pe vreme capricioasă și în plină noapte, precum şi dacă vicepremierul Oprea a mai beneficiat de astfel de coloane și în ce împrejurări…

Iată comunicatul de presă al M.A.I. transmis astăzi, care demonstrează cum vicepremierul Gabriel Oprea se ascunde în spatele legii pe care o interpretează cum vrea, în folosul lui:

“Ca raspuns la solicitarile mass-media referitoare la circumstantele producerii accidentului din seara zilei de 20 octombrie a.c., in urma caruia si-a pierdut viata politistul Bogdan Cosmin Gigina, Directia Informare si Relatii Publice transmite urmatoarele: Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a deschis, la data de 20 octombrie a.c., o ancheta in care se fac cercetari privind cauzele si imprejurarile producerii accidentului. Potrivit prevederilor Codului de Procedura Penala, privind Competenta Procurorului, „procurorul conduce si controleaza nemijlocit activitatea de urmarire penala a politiei judiciare si a organelor de cercetare penala speciale, prevazute de lege”. Conform prevederilor legale, MAI si reprezentantii sai, inclusiv ministrul afacerilor interne, nu pot face declaratii publice sau prezenta detalii pe acest subiect inainte de finalizarea anchetei.

Ministerul Afacerilor Interne respecta intocmai prevederile legale si acorda sprijin activ tuturor institutiilor abilitate sa solutioneze aceasta cauza”.

author avatar
Mircea Popescu
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version