Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Inspecția Judiciară o verifică pe judecătoarea care l-a citat în sală pe studentul omorât cu mașina de Vlad Pascu drogat, la 2 Mai / 

Breaking News:
Primarul Iașului, frate de cătuşe cu patronul UTI pentru zeciuială

Mafioţii Urdăreanu (UNPR) & Nichita (PSD), priponiţi de DNA

După 25 de ani de jaf din banul public, urmașul unui general MApN cu relații dezvoltate în zona foștilor generali din Securitate, Tiberiu Urdăreanu, a fost reţinut de procurorii DNA joi, 29 octombrie, la ora 19.00, după 7 ore de audieri. Mafiotul Urdăreanu, patronul concernului UTI, a fost scos încătușat din sediul DNA şi dus în arestul Poliţiei Capitalei. Tiberiu Urdăreanu este membru în conducerea UNPR – partidul vicepremierului Gabriel Oprea – şi implicat în cele mai mari fraude din zona IT: Microsoft și EADS. Se estimează că în 25 de ani de activitate firmele lui Urdăreanu au accesat peste 200 de milioane de euro din banii publici. La ora 21.00, pe ușa DNA a fost scos, tot încătușat, și colegul de hoții al lui Urdăreanu, primarul Iaşului, Gheorghe Nichita, lider PSD.

titbi la 60 de anii
Sărbătoare UTI. Tiberiu împlinește 60 de ani de viață și 25 de fraudă cu bani publici. Alături de Tibi soția sa, Lucia, membră marcantă a UTI. Lipsește din fotografia de familie, total ciudat, Degeratu și Jucan. Inițiații știu de ce!

Jaf din fondurile europene

În luna august 2013, “în contextul implementării proiectului din fonduri europene „Sistem de Management de Trafic în Municipiul Iași”, care privea fluidizarea traficului rutier și pietonal, precum și scăderea gradului de poluare”, primarul Nichita (PSD), a pretins și primit de la firma lui Urdăreanu, UTI, precum şi de la alţi inculpaţi în dosar, “mai multe foloase necuvenite pentru a agrea câștigarea licitației de către asocierea UTI – IBC și semnarea contractului respectiv, în valoare de 69.614.309 lei (fără TVA), precum și pentru asigurarea derulării acestuia în bune condiții”, precizează procurorii în ordonanţele de reţinere.

urdareanu_75183400
Magnatul mafiot Tibi Urdăreanu, scos încătușat din sediul DNA

Holdingul UTI, hrănit din bani publici

Grupul UTI și-a început activitatea în 1990, când a fost înființată societatea Infocon SRL, specializată în grafica pe computer, procesare de imagini, subansamble și accesorii pentru computere, plus produse de birotică.

În 1992 a fost înființată firma UTI Trading, care avea ca obiect de activitate importul și distribuția de sisteme de alarmă.

În 1994 a fost creată UTI System SA, care activează în sectorul sistemelor integrate de securitate și care era, în anul 2009, cea mai mare companie din grup.

UTI Grup este un holding înființat în anul 2000, ca și companie umbrelă pentru o serie de firme: UTI Systems, Firex Emgineering, UTI Construct, UTI Retail Solutions, UTI Facility Management, Cobra Security, SORRAL International, UTI International, CERTSIGN, UTI RASSCO Traffic, UTI Communications Systems.

Pachetul majoritar de acțiuni este deținut de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu cu 60%, ceilalți acționari fiind compania americană de asigurări AIG cu 25% iar restul de 15% este deținut de 105 angajați din poziții cheie.

tu-0
Elită? Înalta societate? Nu! E Urdăreanu, o scursură de afacerist protejat 25 de ani

Domenii de activitate

UTI Systems este un Integrator de sisteme care furnizează soluții complete pentru sisteme de securitate.

UTI Instal Construct este specializată în construirea și instalarea de sisteme electrice.

UTI Retail Solutions furnizează echipamente și soluţii pentru securitatea spațiilor comerciale și a fondului de marfă.

Cobra Security furnizează servicii specifice de securitate pentru bunuri și persoane, fiind specializată în pază și protecție, protecție antiteroristă, monitorizare și intervenție, pază și transport de valori, patrulare.

UTI și Strabag au fost implicate într-un dosar evaziune fiscala de 30 de milioane de euro. UTI a folosit peste 200 de firme ca paravan.

Cu firme specializate în securitate şi apărare, UTI a avut contracte cu administraţiile din mai toate marile oraşe din România. Doar câteva exemple: Primăria Bucureşti – proiectul NetCity, sistemul de management al traficului, modernizarea patinoarului Mihai Flamaropol, mentenanță și echipamente la Arena Naţională, carduri electronice şi echipamente de control la RATB –  17 sisteme radar pentru MapN, dosarul electronic de sănătate, sistemul de plată a rovinietei, sistemul electronic de achiziţii publice (SEAP), lucrări la aeroporturile Iași, Baia Mare, Bacău, Băneasa, stația de epurare Mehedinți  etc.

Despre reţinerea lui Urdăreanu de către DNA puteți citiți aici…
Despre cum a ajuns primarul Nichita frate de cătușe cu Urdăreanu citiți aici…
screen_shot_2015_10_29_at_9_13_18_pm_18719800
Primarul Nichita a furat și bani europeni
440 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv